Sylvia

Alla inlägg under mars 2013

Av Sylvia - 21 mars 2013 19:38

Äntligen känns det som om jag är ikapp på jobb. Av erfarenhet vet jag att det kan köra ihop sig när som helst igen. Men det känns bra nu iallafall.

Ole-dolyckan Oliver har varit i skolan idag. Han har problem att gå och det var inte helt enkelt att ha sko på foten. Jonas fick hämta honom när skoldagen var slut och skjutsa honom hem. Oliver har så fina kompisar som har ringt och sms:at för att höra hur det är med hans tå. De förstod nog hans besvikelse över att missa badutflykten. Det värmer mammahjärtat!

Sitter nu och myser med killarna framför TV:n. Jonas är iväg ikväll som så många andra kvällar. Men imorgon är det fredag och mys för hela familjen. Ska bli skönt! Dessutom börjar påsklovet vid lunch imorgon. Veckorna rusar iväg och det blir inte många minuters vila mellan varven. Tvätt, mat och fritidsaktiviteter är väl det som står på schemat för alla småbarnsföräldrar. Denna veckan har vi inte ens hunnit veckohandlat på nätet!!

Några dagar framöver ska det iallafall inte komma mer nederbörd. Till helgen ska det till och med bli sol. Ser fram emot några promenader..tyvärr utan hund!

Av Sylvia - 20 mars 2013 20:02

Jag lyckades få Melvin i plurret idag men inte utan att muta honom (kexchoklad, gifflar och MER)! Han avskyr simskolan för att det är kallt och tråkigt. Den stackaren har blå läppar och skakar som ett asplöv efter varje lektion. Det känns faktiskt lite taskigt att tvinga i honom i det kalla vattnet när man själv sitter och svettas på läktaren. Men nu är det bara fyra gånger kvar och trots att han "missat" flera gånger lovade simfröken att han skulle klara sitt märke. Puh...sen får det vara bra med simningen!

Idag lunchade jag och mannen ihop på Haket på Kullagatan. Känns som om det är det enda som gäller, att boka in vuxentid i kalendern! Vi får göra det fler gånger känner jag.

Ett tips på hur man kan pigga upp sig lite.....köp dig något fint! Funkar alltid och som ni säkert hört "because I'm worth it"! När vi flög hem från London gick jag och Jonas och sniffade oss höga på taxfree's parfymavdelning. Jonas slog till men jag köpte aldrig någon parfym. Provstickan jag fick med mig har legat på mitt sängbord sedan vi kom hem. Mmmm...så idag tyckte jag att det var dags för Jimmy Choo att komma hem till mig!


Av Sylvia - 19 mars 2013 17:35

Idag skulle Olivers klass på utflykt till det nya äventyrsbadet i Lund. Oliver har räknat dagarna och längtat så. Men så var olyckan framme igår när vi hade knytkalas/föräldramöte med hans klass. Barnen sprang och lekte och av alla drygt 50 barn så skulle Oliver skada sig så illa att vi fick åka till sjukhuset och tejpa såret! Han har sådan otur! Inget bad idag utan soffläge med foten stilla. Farfar ryckte ut som barnvakt.

Tempot har varit högt en tid nu och efter två föräldramöten på rad och en skadad unge och hans ledsna och besvikna ögon gick musten ur mig idag! Det känns som när man öppnar en läsk! Ptsssss.....slut på kraft! Känner mig helt likgiltig. Vet att jag inte är ensam, tror det är vårtrötthet som ger sig till känna. Vädret är bara för trist nu. Med sol och några plusgrader käns allt lite lättare. Men när man längtar efter något gott....

Nä nu ska jag sadla om från sjuksköterska/passupp till fotbollsmamma. Melvin spelar 7-mannaträningsmatch på konstgräsplanen mot P04:orna. Lovat se det sista av matchen. Ibland hade man behövt klona sig!

Av Sylvia - 17 mars 2013 17:59

Har precis kommit hem från Ingrid och hennes Zelected By House party. Goda hemmalagade bullar, gott pålägg och kladdkaka med grädde och hallon. Svårt att inte bli lockad av synderna inklusive inredningsprylarna. Kunde bara inte beställa fler ljuslyktor och ljusstakar! Så det blev två zinkkrukor istället. De kommer att bli superfina till påsk med påskliljor i. Nöjd med mitt inköp och ett lagom pris på 249kr. Se bilden ovan, krukorna med örter.


Träffade Zimba och det kändes såklart lite konstigt. Han var borstad och fin och hade fått fin sovplats. Han har det toppen hos familjen Thorsson. Känns tryggt och bra.


Nu är denna intensiva dag till ända. Veckan som kommer är som vanligt fulltecknad och kommande helg är det två släktkalas. Toppen att gå på kalas för då slipper man tänka ut och laga middag!


Ha en skön söndag!

Av Sylvia - 17 mars 2013 08:59

Njae....inte riktigt! Klockan nio är det samling för Melvin på konstgräsplanen, träningsmatch mot Ängelholm. Sol förvisso men kraftig vind och frågar ni mig så är det lite väl tidigt att tukta dessa små sjuåringar!

Klockan elva är det badkalas för Oliver i Landskrona. Så taxin står redo att köra fram och tillbaka. Klockan två ska Melvin på kalas och klockan tre ska jag på zbh-party. Huset behöver storstädas, tvätthögen är stor. Imorgon är det knytkalas med Olivers klass och jag måste hitta på något ätbart att ha med.

Gillar inte alls när allt kör ihop sig. Visst brukar allt lösa sig men det kostar på. Stress....!

Igår var det kalas för kusin Oskar i Halmstad. Killarna hade omedvetet satt sig i soffan i storleksordning. Såg så roligt ut. På bilden saknas kusinerna Alvin 5 och Elias snart 2. Oavsett ålder är det cybertekniken som lockar dessa killar!

Jag finns numera på instagram också "sylviasyllan". Oliver har skaffat instagram och jag vill gärna ha koll på vad han gör :)

Tack för responsen på mitt inlägg om att skaffa hund. Fortsättning följer!

Av Sylvia - 16 mars 2013 12:19

Av Sylvia - 16 mars 2013 11:01

Som jag skrivit tidigare har jag alltid drömt om att bli hundägare. Jag har haft alla möjliga andra djur (t o m ökenråttor) som substitut men den enda sanna önskan har alltid varit hund.

Har genom åren läst om alla möjliga raser, pälsvård, lynne och hur man ska träna sin hund, men en sak blir jag väldigt konfunderad över! När man läser alla dessa sidor så känns det HELT omöjligt att skaffa en valp. Man ska i princip vara hemma helt de fyra första månaderna, och totalt inte lämna valpen mer än enstaka korta stunder under det första året. Det betyder att jag skulle behöva ta tjänstledigt ett år! Jag fattar att det är jobbigt första tiden, att det är som att ha en liten bebis, men hur GÖR alla som har hund? Det finns 85 000 registrerade hundägare i Skåne. Har de inga jobb? Eller jobbar alla dessa familjer skift så att någon alltid är hemma?

Hur gör man? Jag blir och har alltid blivit motarbetad när jag sagt att jag vill ha hund, men jag kan inte släppa det. Alltid fått höra hur mycket jobb det är, hur bunden man blir, "tänk att du måste gå ut och kissa med hunden i ALLA väder" (å fan). Jag undrar varför det inte finns motsvarande sidor för dem som tänker skaffa barn!?

Ni hundägare, snälla kom med tips och råd.



Av Sylvia - 15 mars 2013 20:26

Efter en helt sjuk fredag på jobb, från början till slut, är det äntligen helg!

Körde och hälsade på hos mamma på lasarettet efter jobb. Hon är mycket bättre men får stanna över helgen. Inte så himla kul så jag köpte med mig ett litet dekorationsfat med en påskblomma i tyg, godis och en tidning.

Melvin sover hos Melker inatt så jag, Oliver och Jonas har fredagsmys på egen hand. Det blev en familjepizza och kärleksmums till efterrätt. Nu är det filmtajm, Terminator 3 (swefilmer) och godis! Jihaaaa...för godiset! Filmen är blä om ni frågar mig, men det var ingen här hemma som frågade mig! Tack och lov börjar snart en ny säsong av Let's dance och Maria Montazami ska vara med. Det kommer att bli superfun!

Trevlig helg mina vänner och glöm inte kommentera. Hade varit så kul att veta vem som följer min blogg. Kram!

Presentation


Så kul att just Du tittar in här hos mig! Här kan du läsa om mig, mina älskade pojkar och allt som händer i vår lilla familj. Ett och ett annat inlägg lär handla om inredning då detta ligger mig varmt om hjärtat. Håll tillgodo...

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18
19 20 21
22
23 24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

F R Å G E S T U N D

1 besvarad fråga

Skapa flashcards