Sylvia

Alla inlägg under januari 2013

Av Sylvia - 16 januari 2013 19:20

Oliver sov länge och vaknade precis så jag fick tvingat i honom lite mat innan jag skulle till öppet hus på skolan. Jag gjorde quasedillas (med skinka och ost) som jag skulle haft med till julgransplundringen. Med det i magen och en dos ipren kändes han lite piggare och jag stack ner till skolan. Var med i Melvins klass och fick vara närvara under några lektionspass. Experiment, matte och frågesport. Sen hem till sjuklingen igen. Övriga familjen var också sugna på quasedillas så det blev till att göra en omgång till. Jag nöjde mig med knäckebröd, ägg och en smoothie gjord på hallon och soyamjölk (finns på Sofias blogg). Sitter nu i soffan och myser med min sjukling. Han är långt ifrån på topp :(

Kram

Av Sylvia - 16 januari 2013 13:00

Oliver som precis börjat må bättre med magen har nu antagligen fått influensan! Är inte helt förvånad över detta eftersom vi fick mail från hans lärare igår om att 16 elever och en av lärarna är sjuka i hans klass! Influensan har tagit årskurs 4 i sitt grepp! Supertråkigt då det är öppethus i Rydebäcksskolan idag och vi skulle även haft julgransplundring efter det med Olivers klass. Julgransplundringen är nu inställd.

Oliver har tung hosta som gör ont i bröstet, halsont, feber och huvudvärk! Just nu sover han gott brevid mig i vår säng. Nu är det bara till att hoppas att det inte smittar oss alla. Själv känner jag mig förkyld men hoppas det stannar där!!

Av Sylvia - 15 januari 2013 17:36

Jodå, så kom vintern igen! Vaknade idag och möttes av massor med snö. Det måste ha snöat hela natten. Jag som är så "insnöad" på värme, palmer och bad är inte riktigt road över detta. Men i och för sig är det bättre än det gråa och trista.

Har nu kört GI i en vecka och i helgen var det riktigt jobbigt. Vi hade gäster i lördags och bjöd på en massa godsaker. Ingen efterrätt och inget godis för min del...TORTYR! Men idag gav det utdelning då vågen visade 2 kg mindre. Jihaaaa!! Mentalt jätteviktigt och sporrande. Min matkasse till jobb är stor och några extra minuter krävs för att få med mig allt. Men det är det värt. Dagens matkasse:

Frukost: 2 kokta ägg och 2 mindre bitar GI-knäcke med smör och ost.

Mellanmål: nötter

Lunch: räksallad med dillmajonnäs och 1 kokt ägg.

Har precis lämnat Melvin på UTE-träning i -8,5 grader!! De ska härdas de små liven! Jag hade funderingar på att hålla honom hemma men det ville han absolut inte. Får nog förbereda ett varmt bad till honom till han kommer hem. Kan tänka att fotbollsskor inte är det värmaste att ha!

Ha en skön tisdag! Idag är det ju Hollywoodfruar på tv :)



Av Sylvia - 14 januari 2013 16:43

Det är kanske inte helt konstigt att man drömmer om värme, sol och bad, tunna sommarklänningar och resor? Idag har det varit så mörkt och så rått. Man vill inte gå utanför dörren. För att inte tala om hur trötta vi är, hela familjen Olsson. Att gå ur den varma sängen när den mörka natten inte ens vill ljusna är iallafall inte jag skapt för!

Igår var Melvin på barnkalas på Tropikariet och kom hem därifrån helnöjd. Han hade fått hålla i en orm....jörk!! Jag hatar ormar eller rättare sagt, jag har djup fobi för ormar och kan inte ens se dem på TV. Modigt av Melvin!

Igår blev min pappa också lite firad, i efterskott, då han löste ut sin farsdagpresent. Det var nämligen att få se fotboll på O'learys i sällskap av Jonas, min lillebror och Oliver. Han bjöds på hamburgartallrik, öl och ett fullsatt O'learys. Dessutom vinst för favoritlaget Manchester United mot Liverpool. Inte så illa!

Jag har lagt upp en del länkar till andras bloggar som jag följer. Bland annat så tycker jag väldigt mycket om att följa Pernilla Wahlgrens vardag. Jag tycker hon verkar vara en vanlig go tjej. Dessutom designar hon väldigt söta klänningar. Jag har blivit fullkomligt förälskad i en som inte ens kommit ut till försäljning än. När den gör det så ska jag beställa direkt. Den ska jag ha på min födelsedag.... barfota i sanden!

Måndag idag men vis av erfarenhet så är det väldigt snart fredag igen!

Kram

Av Sylvia - 13 januari 2013 19:37

GI knäckebröd


2 dl mandelmjöl
1/2 dl linfrön
1/2 dl sesamfrön
3/4 dl solrosfrön
1/4 dl pumpakärnor
1 msk fiberhusk

1/2 dl olivolja


2 1/2 dl varmt vatten
Flingsalt


Blanda alla ingredienser utom flingsalt och tillsätt det kokta vattnet. Tryck ut blandningen på en pappersklädd plåt. Strö över lite flingsalt. Grädda i 1 tim på 150 grader.
Låt svalna och bryt sedan i lagom bitar.


Underbart gott! Speciellt med smör och ost. Ni kanske tycker att det är många ingredienser att köpa, men flera av dem kan man använda till annat eller så gör ni fler knäcke!


För er som bor i Rydebäck kan jag med glädje säga att alla ingredienser finns på Hemköp. Vår fina affär med så brett sortiment. Mandelmjöl är annars inte så lätt att hitta.


Lycka till!


                                           Ha en skön söndag

Av Sylvia - 12 januari 2013 16:04

Idag har vi alla varit fysiska! Melvin tränade fotboll 11-12 och då passade Jonas på att besöka gymmet. Jag tog en promenad i isande kyla som bet tag i kinderna, men skönt ändå. Nu är Oliver iväg på sin fotboll och Jonas följde med. Melvin hängde med Melker på bio efter fotbollen och är nu hemma hos Melker. Alltså har jag en timmes lugn och ro här hemma! Passar då på att blogga lite ;)

Igår googlade jag efter GI-snacks och hittade ett recept på knäckebröd som man även kunde ha som snacks. Jag gjorde om det lite så att det skulle bli ännu nyttigare. Hade de flesta ingredienserna hemma. Köpte bara pumpakärnor och mandelmjöl (som jag ville ha istället för dinkelmjöl). Jag tog ut plåten ur ugnen precis så jag hann få med mig några bitar till bion. Det var ok som snacks men helt underbart som frukost med smör och ost. Ni ska få receptet, jag lovar. Om ni undrar vilken film vi såg så var det "mammas pojkar" och jag råder er till att se den på dvd hemma eller inte alls. Blev besviken.

Om en timme kommer Jonas bror med familj och vi ska äta gott och strukturera upp våra sommarplaner. Ska bli spännande att se om vi kommer fram till ett beslut.

Ha en riktigt skön lördag!

Ps. Såg ni någon filur i HD imorse förresten :))

Av Sylvia - 11 januari 2013 13:56

Idag fortsätter jag på temat "nyårslöften".


Det är väldigt enkelt att ha en vision om hur man vill leva sitt liv. Men det är inte så lätt i vardagsstressen. Man ska vara duktig på jobbet, vara en glad och pedagogisk mamma och en perfekt fru!


Jag älskar mina barn "enda upp till himlen, månen och stjärnorna och om igen, i all oändlighet" som jag brukar säga till dem. Ofta. Men jag känner mer och mer hur jag måste få egentid och gärna med Jonas. Det konstiga är att jag får dåligt samvete för att jag känner så! Nu har vi i alla fall bokat in några helger framöver då farmor och farfar ska göra något med barnen så jag och Jonas kan få en helg för oss själva. Självklart har vi gjort så tidigare men det kan lätt gå halvår mellan gångerna!


Ikväll tjuvstartar vi med ett biobesök då det aldrig blev i mellandagarna när jag fick halsfluss. Ska bli mysigt men jag har ett STORT problem. Jag älskar lösviktsgodis och det är ju en del av biobesöket. Nötter och lite mera nötter blir väl min räddning. Eller har ni några tips på GI-godis?


Trevlig helg!


Av Sylvia - 10 januari 2013 19:50

Nyårslöften är väl till för att hållas....eller! Ni kanske kommer ihåg att vårt är att försöka pressa in lite ensamtid för mig och Jonas, både för oss och var och en. Få lite tid för motion och återhämtning.


Jag började faktiskt redan vid jul att promenera några gånger och tog även ett pass på crosstrainern. Men så kom halsflussen....! Berättade detta för min sjukgymnast som propsat på att få in 30 min motion varje dag. Bakläxa fick jag!! Så fort sjukdomskänslan är borta kan man ta en promenad utan problem, så det var minsann inget bra argument att jag inte fortsatt. Säkert helt sant! Bättre att göra lite i en nättare takt än inget alls. Det kommer alltid bakslag men det är bara att ta vid där man slutat. Imorgon är en ny dag.....och så vidare. Jag gillar min sjukgymnast och jag vågar faktiskt inte gå dit nästa gång utan att ha gjort mina övningar för min spända nacke och axlar OCH tagit lite promenader.


En sak hon sa som fick mig att tänka till var: "kroppens välmående speglar ens själ, så lyssna på din kropp och gör det i rätt tid."


När vi ändå är inne på välmående och hälsa kan jag berätta att jag börjat med GI. Sist, för fyra år sedan, gick jag ner 7 kg på knappt 4 månader. Sen höll jag det i drygt två år men så började jag slarva och vips är alla kilona tillbaka. Inte kul och inte bra. Är dock fast besluten att lyckas igen och det till min 40-årsdag. Håll tummarna! Nu första veckan när man typ "rensar" kroppen på kolhydrater och inte tillsätter några nya är det lite tufft. Man får huvudvärk och är såååå trött! Men jag hoppas få lön för mödan.


Snart helg mina vänner!


Presentation


Så kul att just Du tittar in här hos mig! Här kan du läsa om mig, mina älskade pojkar och allt som händer i vår lilla familj. Ett och ett annat inlägg lär handla om inredning då detta ligger mig varmt om hjärtat. Håll tillgodo...

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8
9
10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

F R Å G E S T U N D

1 besvarad fråga

Skapa flashcards