Sylvia

Alla inlägg under januari 2013

Av Sylvia - 25 januari 2013 20:09

Äntligen, äntligen fredag! Är helt slut och längtar bara efter att få lägga mig. Bihålsont, huvudvärk och rethosta är ingen bra kombination! Vackert vinterväder har vi iallafall. Imorse var det -12 grader. Fin utsikt, ut över Ven, på väg till jobb. Var tvungen att stanna och ta ett foto, se nedan!

Mina söta killar har velat klippa sig sedan nyår och först idag hände det! Hade inte hjärta att avboka deras frisörbesök. Halv fem var vi på Råå där deras frisör håller hus. Efter det blev det ett stopp på Hemköp för fredagsmysinköp. Körde hem och stekte pannkakor till oss. Vanliga till kidsen och bananpannkaka (Sofies blogg) till mig. Rörde ihop hallon och kesella och hade till. Men funderar på om pannkakorna är så nyttiga eftersom bananer innehåller ganska mycket kolhydrater. Bättre än mjöl borde det vara iallafall.

Nu äntligen ligger jag halvt avtuppad i soffan. Killarna prasslar med sina blandgodispåsar och jag försöker bortse från att jag dreglar av blotta tanken på att rycka till mig en påse och trycka i mig dess innehåll!! J är på vift ikväll (oxå)!

Kram till er alla! Njut av att det är bästa kvällen på veckan :)

Av Sylvia - 24 januari 2013 19:09

Usch, inget vidare med mig idag så det blir ett kort inlägg.


Måste dela min glädje för att ytterligare ett kilo är borta från min kropp. Tre kilo efter två veckors (i måndags) GI-diet. Tog fram mina favorit jeans som jag köpte i London för något år sedan. Nu kan jag knäppa dem igen men de sitter fortfarande hårt som satan! Men vänta bara....


Dagens meny:


Frukost: 2 kokta ägg, GI-knäcke med brieost.


Mellanmål: 15 nötter och 10 vindruvor


Lunch: stekt bacon och äggaröra


Mellanmål: smoothie på soyamjölk, lite kesella och frysta jordgubbar.


Kvällsmat: stekt laxfilé med sesamfrön, stekta grönsaker (champinjoner, paprika, cocktailtomater) och smulad fetaost.


Idag lyxade vi dessutom till det på kontoret då blev det två rutor mörk choklad 70% med kokos!



Kram från mig och mina bihålor!!

Av Sylvia - 23 januari 2013 19:44

Lustig influensa detta! Jag tyckte det kändes bättre i måndags och beslöt mig för att jobba igår. Vilket jag gjorde, men hela dagen igår kände jag mig jätte mycket sämre igen, precis som om det började om! Bestämde mig för att stanna hemma idag och eventuellt gå till doktorn. MEN så när jag vaknade i morse kändes det hyfsat ok igen! Det kommer förmodligen övergå i bihållsinflammation känner jag. Ingen kul känsla!

Jaja...nog om detta. Jag har jobbat idag och det börjar gå mot sitt slut för kontoret och min korta Landskronatid. Nästa torsdag är det tack adjö!

Melvin har haft simskola idag och simmar på som bara den. Denna terminen simmar han i den nya delen av filbornabadet. Det innebär att vi föräldrar får sitta på läktaren och spana på de små liven.

Efter middagen nu ikväll har det varit läxläsning och matteplugg för Olsson brothers! Matte är inte mitt favoritämne så jag hjälpte Melvin som är på en väldigt behaglig nivå! Jonas som är ett riktig mattegeni tog hand om Oliver. Oliver har matteprov på fredag och är nojjig för det. Förstår inte varför eftersom han verkar ha koll på läget!

Mycket mer finns det inte att skriva om idag. Jag känner mig helt utpumpad och hoppas killarna somnar snabbt ikväll så man får en liten stund i soffan innan sängen kallar. Ikväll har jag iallafall Jonas som sällskap.

Snart helg igen....

Av Sylvia - 21 januari 2013 16:10

Livet är inte alltid på topp! Men det rullar på ändå. Oliver var inte riktigt på humör imorse och det fick både jag och Melvin känna på. Mitt tålamod var också något kortare efter en natt med dålig sömn och än är jag inte riktigt frisk. Trist att ryka ihop på morgonen! Lämnade dem båda i skolan (Oliver sa inte ens hejdå) och körde hem för att kurera mig.


Som vanligt gnagde det dåliga samvetet och jag mådde klart dåligt för att ha lämnat Oliver första dagen efter hans "sjuka" på det viset. Plus att jag inte vill han ska få ont i magen igen pga det :(


Åt frukost, tog en Ipren och vilade ett tag. Sen stod jag inte ut med mitt samvete utan for upp och fixade Olivers gardiner så att hans rum skulle vara fint när han kommer hem. Tokig är man!! Han bryr sig säkert inte om det, han är ju av det manliga släktet! Får se om han ens märket det. Putsade fönster, strök gardiner och fixade sen var jag helt slut! Vila resten av dagen, det är något som är helt säkert.


Hämtat Melvin på skolan och ligger nu på soffan och fikar och kollar in när Melvin spelar Skylanders. Jag har pratat med Oliver och allt var ok, han mådde fint och skulle hänga med en kompis ett tag. Ska hämta honom om en stund.


Som sagt, allt är inte rosenskimrande jämt. Även om jag föredrar att skriva om roliga saker.


Killarna och jag är ensamma idag och imorgon för Jonas är på kurs i Stockholm. Han åkte hemifrån redan 05:15 imorse!


Ha det gott!

Av Sylvia - 20 januari 2013 11:11

Ja...riktigt tjurig är jag nu på detta. Jag är inte bra på att vara sjuk! Min själ är för rastlös och fattar inte att kroppen inte orkar. Blörk....rent ut sagt. Fint väder är det också och efter allt sängliggande längtar jag efter en promenad i solskenet. Jonas och Melvin har stuckit iväg till Idrottenshus på träningsmatch och det hade jag gärna också hängt med på.

Jag har beställt gardiner till killarnas rum och några matchande kuddfodral till Olivers soffa. Melvin ville även ha nya sängkläder så det beställde jag också. Hans rum står ju på tur vad det gäller att röja och piffa till. Allt har nu kommit och ligger och ropar på mig! Men det får vänta. Mitt mål idag är att duscha!!!

En superkul sak blev bestämd igår och det är vår sommarresa. Nu är det bokat och klart med en vecka i södra Spanien, Andalusien. Vi åker med Melvins bästa kompis familj och det kommer bli kanon. M&M in Spain! Och lilla söta Doris.

Hoppas ni är friska mina vänner och kan passa på att njuta av vårt fina vinterväder.

Av Sylvia - 19 januari 2013 10:00

Hoppades på att jag skulle må lite bättre idag men det är nog snarare tvärtom. Känner mig något stressad över min situation då Jonas ska på kurs i Göteborg måndag till tisdag. Just nu orkar jag inte ens sitta med vid frukostbordet utan ligger i min säng och dricker en kopp kaffe. Oliver har hemsk hosta och ont i bröstet och vill inte äta men han har piggnat till iallafall.

Igår fördrev jag dagen i sängen och Oliver höll mig sällskap ibland och stundtals gick han upp och spelade på sitt Xbox. Jonas hämtade Melvin på skolan 13:20 körde hem honom till oss och sen körde han in till jobb igen. Killarna var superduktiga och klarade sig bra själv medans jag låg ynklig kvar i sängen.

Vi har hittat en kanonsida på nätet som har hjälpt oss fördriva dagarna lite. När Oliver var riktigt kass såg vi crockodile dundee I och II. Vi kopplade datorn till TV:n och fick på så vis större bild. Igår såg jag en film med Jennifer Aniston och sedan Sex in The city. Jag nöjde mig med att se filmerna i paddan i sängen. Helt fantastisk bra grej! Alla filmer finns och om man registrerar sig så får man tillgång till alla. Kostnadsfritt och lagligt. Du behöver inte ladda ner några filmer. Ett tips till er såhär i sjukdomstider. Länken heter www.swefilmer.com.

Jag och Jonas har länge pratat om att köpa stora rödvinsglas. Vi har en glasservice som vi samlat på sedan vi förlovade oss. Den heter Line och är från Kosta Boda. De stora vinglasen i den serien är inte så stora. Visst ger det en speciell känsla att dricka ur ett stort vinglas? Nu är jag ingen fantast av rödvin men vitt och rose kan man väl dricka ur stora glas också! Tittar in på Carolina Gynnings blogg då och då och har fått upp ögonen för hennes tavlor, kuddfodral OCH glasserie. Visst är glasen fina? Har googlat på dem för att få en uppfattning om storleken och vinglasen är så stora som vi vill ha dem. Får nog ta mig till Cervera när jag tillfrisknat!

Kram

Av Sylvia - 18 januari 2013 12:37

Ligger nerbäddad i sängen och mår som en skit! Trist som in i den. Som tur är mår Oliver bättre idag iallafall. Frågan är om Melvin och Jonas kommer att klara sig? Denna helgen skulle varit "vuxenhelg" och barnen skulle sovit hos farmor & farfar. Jag och Jonas skulle hittat på något tillsammans men det får vi ta en annan helg.

Ligger och kollar bilder på ipaden från förra sommaren och längtar intensivt efter sommaren igen. Är ingen vintertjej! Ni får hålla till godo med lite bilder för nu orkar jag inte blogga mer!

Önskar er en trevlig och framför allt frisk helg!

Av Sylvia - 17 januari 2013 14:40

Sjukstuga dag 2!

Jonas lämnade Melvin i skolan idag och var sedan hemma en liten stund hos mig och Oliver. Jag skjutsade sedan honom till tågstationen eftersom
han skulle på utbildning i Malmö.

Oliver är inte särskilt bra idag heller och vägrar äta. Om han tackar nej till glass, chokldpudding och läsk så är han inte frisk!! Sitter just nu sidan om honom och övervakar/tvingar honom att äta lite chokldpudding iallafall.

Melvin slutade efter lunch idag och följde glad i hågen med Melker, Doris och Jenny till badhuset. Jag känner mig också risig och orkar inte ge mig på något större projekt. Hade annars behövt storsortera i Melvins rum. Har slängt julens sista utblommade amaryllis och planterat lite nytt. Lite rastlös är jag alltid och kan ju inte bara göra ingenting! Var nyfiken på ett recept på lchf-bröd som skulle ta 2 min i micron. Var tvungen att testa! De var helt ok men inte lika klockrent som GI-knäcket, som jag har bakat engång till. Nu får jag nästan gömma mitt knäcke för Jonas, precis som jag får göra med mina nötter!

Ha en skön torsdag!

Presentation


Så kul att just Du tittar in här hos mig! Här kan du läsa om mig, mina älskade pojkar och allt som händer i vår lilla familj. Ett och ett annat inlägg lär handla om inredning då detta ligger mig varmt om hjärtat. Håll tillgodo...

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8
9
10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

F R Å G E S T U N D

1 besvarad fråga

Ovido - Quiz & Flashcards