Sylvia

Alla inlägg under oktober 2012

Av Sylvia - 12 oktober 2012 19:20

Av Sylvia - 11 oktober 2012 21:43

Idag har hösten visat sig från sin absolut bästa sida. Underbara färger, kall, hög luft och en klarblå himmel. Önskar av hela mitt hjärta att jag fått ta mig en lång promenad men tyvärr fanns det inte tid.


Jag, Melvin och kompisen Linus besökte en gård här i Rydebäck där man kan köpa prydnadspumpor för en billig peng och sen bar det iväg hem för akut dammsugning och matlagning. Vill absolut ha en lugn fredag imorgon och inte göra någonting mer än mysa med barnen.


Passade på att borsta katterna också. Lilla Wilma älskar det och ville inte jag skulle sluta, medan Zimba tycker om det en stund sen får det vara bra. På tal om Zimba ska han få "flytta hemifrån" en vecka för att se om han behöver lite miljöbyte. Han jamar fortfarande konstant och vankar fram och tillbaka. Den där specialmaten jag köpte för en månad sedan har alltså inte hjälpt.


Jonas har nu åkt till London och jag och killarna är åter ensamma! Fick precis ett sms från honom att de landat i London efter en turbulent resa med nödlandning i Hamburg. En av passagerarna hade hemskt nog fått hjärtproblem under resan.


Idag har jag faktiskt unnat mig en ny morgonrock! Den gamla har hängt med i sju år och kändes minst sagt grå och trist (den är verkligen grå)! Hittade en underbart söt morgonrock på Kapp Ahl för en mindre summa som jag slog till på idag. Den är långt ifrån grå, utan ljuvligt rosa. Har köpt ett par grå stövlar på rea också härom dagen! Skulle egentligen ta mig i kragen och köpa mig ett par svarta höga finskor men hittade inga. Jag har faktiskt bara ett par svarta högklackade och de köpte jag när jag började arbeta i butik efter mammaledigheten med Melvin. Jag tycker det är supersvårt att hitta högklackade utan att de är för höga (jag blir för lång då) och utan att de blir tantiga (som de lägre gärna blir). Just nu har ju de flesta klackskor typ minst 10 cm klack! Jaja... Nu har jag iallafall ett par grå stövlar som jag är supernöjd med, Deichmann 299 kr.





Av Sylvia - 10 oktober 2012 21:52

Konstig vecka detta! Det är torsdag imorgon och ändå känns det som om det är långt kvar av veckan. Har jobbig huvudvärk som inte vill ge med sig och det piggar inte upp. Imorgon reser J till London med arbetskamraterna. Tänk att få sitta på en engelsk pub och diskutera ränteläget! Nej det är ingen jobbresa utan endast en nöjesresa. Tror jag ska boka in en spa-helg på Tylösand till bara mig! Bitter? Ja, kanske eller bara väldigt, väldigt trött!

Jag har nu för det mesta glasögon efter att ha använt linser 15 år. Jag blev tyvärr allergisk mot linsvätskan och fick eksem under ögonlocken. Inte så jättemysigt! Nu använder jag engångslinser lite då och då. Jag har dock inte vant mig vid att ha glasögon och "känner igen" mig mer i linser. Men den senaste tiden har jag tyckt att jag ser små påsar under ögonen och de syns ju mest när jag bär linser, glasögonen döljer bättre!! Nu har jag införskaffat en roll-on för just påsar under ögonen. Tänk vad fåfängan kan uttrycka sig i de mest märkliga former! Haha....lite galet men det är faktiskt riktigt skönt med roll-on under ögonen och jag får väl hoppas att det gör lite nytta också!

Av Sylvia - 8 oktober 2012 19:31

Inte en av de bättre måndagarna som varit, men jag ska inte klaga. Tänker mest på lillebror min!

Jonas åkte till vackra Göteborg igår kväll för utbildning och kommer hem på tisdag kväll. Förkyld som han är var han inte riktigt på hugget igår. Hoppas det går bra ändå eftersom kursen är avancerad och kräver full fokus.

Jag har vistats nära väldigt förkylda människor både hemma och på jobb senaste dagarna. Hoppas innerligt att jag inte blivit smittad. Inte riktigt lägligt nu när Jonas ska vara borta i princip hela veckan. Han åker nämligen till London på torsdag och kommer hem igen på söndag. Ska nog köpa lite c-vitaminer!

Efter kvällsmaten cyklade jag och killarna till en lekplats här i Rydebäck. Vi har en liten tradition att plocka kastanjer varje höst. Mest för att det är mysigt att vara ute i naturen en fin höstdag hela familjen. Vi brukar välja en riktigt fin och soligt dag, packa fikakorgen och åka till Ramlösa Brunnspark. Där finns det MASSOR med kastanjer. För någon dag sedan kom Melvin hem och berättade om att han varit på en lekplats med skolan där det fanns kastanjer. Han ville gärna visa mig "hans" hemliga kastanjeträd. Så dit begav vi oss! En mysig stund fick vi och vi kom precis hem innan det blev mörkt.



Av Sylvia - 7 oktober 2012 17:36

Igår spelade Oliver cup i Furulund och han och Jonas gav sig iväg redan kl 7 på morgonen. Jag och Melvin fick en lite lugnare start eftersom hans träning började först kl 10. Tur för mig eftersom jag vaknat tidigt med migrän. Kände mig som en zombie långt fram på eftermiddagen. Tanken var att jag skulle köra till Furulund efter Melvins träning, men tyvärr ringde Jonas och berättade att Olivers lår pajat igen. Blir så frustrerad över detta. Det enda han vill är att få spela fotboll. Nu får vi gå vidare med det och verkligen få honom undersökt. Oliver och Jonas kom hem igen så det blev en lugn eftermiddag. Jag bäddade ner en trött och besviken Oliver i soffan framför TV:n och sen stoppade jag ner mig själv i ett hett bad med en ansiktsmask och huvudvärkspiller. Första gången jag använt badkaret i detta huset! Det kan nog bli fler gånger.

Jonas moster Bette och hennes man Göran kom och satt barnvakt för kl 19 var det fest i Gantofta för oss. Melvin hade ordnat så han sov hos Melker. Supertrevliga Stefan och Shirley (min kusin Giths grannar) hade fixat en god trerätters och gott vin. Förutom vi så var det Gith och Niklas och två par till, varav det ena paret är föräldrar till Olivers fotbollskompis Ludvig. Hängde ni med? En mycket trevlig kväll och vi var hemma först klockan två. Och...huvudvärken höll i sig i chack. Inte jätteont men inte helt borta.

Idag har vi städat hela förrådet! Det var inte planerat utan det bara blev så och sååå skönt det känns nu. Trädgårdsmöblemanget har plockats bort och nu är det tomt i trädgården. Lite sorglig känsla. Där poolen stod har det nysådda gräset kommit upp fint och det känns avlägset med poolbadandet. Har även planterat lite höstfägring utanför dörren.

Killarnas skolfoton kom i veckan och jag tycker det är lite smålustigt med den här debatten som blåst upp kring retuscherade skolfoton. Våra killar är ett lysande exempel på vad fotoföretaget förmodligen menar med vad man kan retuschera. Oliver har en ordentlig blåtira på ena ögat efter att ha trillat i en klätterställning, Melvin har ett jack i hakan efter att ha snubblat över en gren. Dessutom har han ett rött märke i pannan, som han måste fått strax före fotograferingen. Jag bryr mig inte ett dugg om att dessa skavanker finns med på våra foton, men jag hade inte flippat ut om fotografen erbjudit sig ta bort dem. Jag hade nog t o m tackat ja! Sådana blessyrer är ju högst tillfälliga och inget som symboliserar hur mina killar ser ut vanligtvis. Fotona kostar dessutom en förmögenhet och då får de gärna vara så bra de kan. Givetvis hade jag ifrågasatt och kanske t o m flippat ut om fotografen föreslagit att Olivers tänder skulle göras raka, jämna och kritvita, eller Melvins näsa ändrats. Kan inte dagens artikel i Aftonbladet om den svårt och obotligt cancersjuka pappan som tvingas gå på arbetssökarkurs av försäkringskassa blåsa upp till världens nyhetsdebatt istället? Låt sunt förnuft råda!

Hoppas ni alla haft en skön helg och låt söndagskvällen bli lugn och skön. Dags att tända alla ljusen!

Av Sylvia - 5 oktober 2012 18:58

Ni kommer kanske ihåg att jag var på inredningsparty för ett tag sedan? Imorse fick jag de två ljuslyktorna som jag beställde från zbh hos Jenny. Jag har längtat hela dagen efter att få fixa till det här hemma. Det höstruskiga vädret har fått mig på riktigt "inomhuspysselhumör" och jag värmde upp på jobb med att städa, fixa med blommor och tända värmeljus för att det skulle vara inbjudande fint på kontoret.

Egentligen ska de två nya ljuslyktorna få sin plats på ovanvåningen på det fina runda bordet jag sett ut. Men eftersom ovanvåningen är projekt 2, så får de en preliminär plats sålänge! Jag gick igång rejält med fixandet och flyttade tillsist runt på ALLA prylar inkl en fåtölj! Fast den fick bara flytta en meter längre bort! Zimba och Wilma höll nyfiket mig sällskap och tittade undrande på alla saker speciellt på den roliga dammvippan. Allt blev klart på en och en halv timme och nu är här tända ljus överallt. Är "superhappy" som Maria Montazami skulle sagt!

Jonas kom hem med mina favoritblommor (dåligt samvete för att han sällan är hemma?) och det var bara till att gå upp på vinden och ta ner STORA vasen. Vita långa Gladiolius, så vackert.

Nu har vi ätit kvällsmat, gjorde det väldigt enkelt idag, färdiggrillad kyckling och pommes. Satt som en smäck! Nu blir det godispåsar och soffhäng. Åh härliga fredag....

Av Sylvia - 4 oktober 2012 18:34

Av Sylvia - 3 oktober 2012 19:10

Tjoho och så var det onsdag....


Nu var det längesedan sist (tack å lov), men natten till tisdagen blev vi väckta av att Melvin hade ett migränanfall. Det gick över förhållandevis snabbt och vi kunde sova vidare. Han var ok på morgonen så han ville till skolan. Vi bad honom fri från idrotten och han fick istället vara frökens assistent. Fotbollsträningen stod vi också över och bakningen! Vi tog det bara lugnt igår.


Idag var det Olivers tur att må kass. Han kände sig yr och illamående när han vaknade och kunde inte äta frukost. Han såg inte ok ut. Oliver stannade hemma och fick ligga på sofflocket medan vi andra åkte till skola och jobb. Bad honom ringa mig om det blev värre! Det har inte blivit värre och illamåendet avtog under dagen.


Eftersom jag inte skulle komma hem förrän sent då det är Melvins simskola på onsdagar, så körde jag hem och hämtade Olli också. Han fick helt enkelt hänga på till simhallen med mig och Melvin. Han verkar bättre men känner sig fortfarande yr. Till hans stora förtjusning hade jag tagit med engelskaglosorna som jag tyckte vi kunde öva på medan Melvin simmade. Det gäller att vara effektiv!


Här kommer lite bilder på sötnosen Olli och även lite bilder på Olivers och Melvins fina kläder från Zara.

Presentation


Så kul att just Du tittar in här hos mig! Här kan du läsa om mig, mina älskade pojkar och allt som händer i vår lilla familj. Ett och ett annat inlägg lär handla om inredning då detta ligger mig varmt om hjärtat. Håll tillgodo...

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10 11 12 13 14
15
16 17 18 19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

F R Å G E S T U N D

1 besvarad fråga

Ovido - Quiz & Flashcards