Sylvia

Alla inlägg under september 2012

Av Sylvia - 6 september 2012 19:09

Melvin har några tjejer som uppvaktar honom titt som tätt och har gjort så sedan dagis. Under året i "nollan" när de började lära sig att skriva kom kärleksförklaringarna i brevform. Nu i slutet av sommarlovet så hade en kompis till Melvin (Joel) fått äran att vara budbärare från tjejerna på fritids då Melvin fortfarande hade sommarlov. Vi kom hem från vår Simrishamnsrunda en kväll och i krukan utanför dörren låg det flera kärleksbrev fint nerstoppade med stenar så att de inte skulle blåsa bort. Gulligt så det förslår! Idag var det dags igen. Jag packade upp Melvins skolväska och hittar en massa söta små brev. Jag blir helt till mig medans Melvin tar det hela med ro. Han tycker säkert om det men vill få det att låta som att det mest är besvärande med denna uppvaktning. Vi får väl se vad han tycker om några år om det håller i sig!

Hösten känns nära. Idag frös jag om fötterna i mina ballerinaskor. Vill verkligen inte börja med strumpor än och stövlar känns avlägset även om det säkert blir väldigt snart. Älskar stövlar men det är verkligen höst/vinter för mig. Jag har inte ens börjat med jacka än fast det är kyligt på morgonen. Glömmer liksom bort det! I bästa fall har jag en kofta med mig. Efter denna extremkorta sommar så vill jag inte ha höst, fastän jag brukar tycka om den.

Nu ikväll har jag gjort lite salta kex på tunnbröd till Jonas mingelträff med cheferna hemma hos oss imorgon. De ska samlas hos oss och sedan äta på Tegel här i Rydebäck. Imorgon ska jag fixa lite ostbuffe med bl.a Brieost med nötter- och aprikostäcke och lite andra tillbehör till dem. När de går iväg blir det fredagsmys för mig och grabbarna. Hoppas det blir lite ost och kex över till mig....det är nästan lika gott som choklad!

Av Sylvia - 4 september 2012 17:39

Känns superkonstigt men jag sitter här i soffan och slappar en stund! Har lämnat Melvin på fotbollsträningen och Oliver är på Olympia för att spana in landslaget träna inför matchen mot Kina imorgon. Huset håller sig fortfarande fint efter uppröjning efter kalaset i helgen så jag känner inget behov av att fara runt och plocka. Har satt på en maskin tvätt och det blir nog den ända kraftansträngningen idag. Är super super trött och känner mig lite konstig i huvudet..hoppas mitt blodtryck inte ska krångla igen. Passar därför på att vila en halvtimme när jag kan.


Längtar så till lördag och vår lilla tripp till Köpenhamn. Ska bli så kul att strosa runt i denna fina storstad och bara göra vad vi vill! Ska bli kul att se hur hotellet vi bokat ser ut. Alltid lika kul när man öppnar dörren intill ett hotellrum. Vi ska bo på ett ganska nybyggt hotell, bara tvåstjärnigt (brukar boka minst tre i vanliga fall) men det ser jättefräscht ut. Jonas bror och fru bodde där för några veckor sedan och var nöjda. Vi har bokat via hotels.com och hotellet heter Wakeup Copenhagen, någon mer som har bott där?


Snart dags för Svenska hollywoodfruar, bara några timmar till! Då blir det soffhäng igen men nu ska jag hänga upp tvätt och fixa middag! Ha en skön kväll... Puss och kram :))

                                                  


   

                                                  


             Sjukt kul att se (och lite pinsamt)!!



Av Sylvia - 3 september 2012 21:00

När man som jag har två pojkar och speciellt en som är så pojkaktig man kan bli, är man tacksam för de stunder jag får dela med mig av min "tjejiga" sida. Idag har jag och Melvin pysslat, klippt och tejpat. En toarulle, tejp och lite omslagspapper och lite fantasi så blev det en rymdraket. Fast jag trodde vi skulle göra ett pennskrin!! Vi har haft lite mys bara han och jag ikväll när Jonas och Oliver tränade.

För ett tag sedan köpte Melvin ett superhäftigt nitarmband som han blev riktigt tuff i. Häromdagen när jag gick en runda på stan i LA såg jag en ny variant på armbandet som jag tyckte var fint. Det är ett armband för barn men det passade mig också så jag köpte det. Melvin tyckte det var coolt att vi nu har tuffa nitarmband, han och jag. Rock on!!

Av Sylvia - 2 september 2012 17:44

Idag har vi en nöjd Oliver som hade ett toppenkalas igår med sina goa kusiner och övrig släkt. Presenter i form av pengar togs tacksamt emot och nu har han samlat ihop till en egen TV. Vi får väl se om det blir en sådan eller han kommer på något annat. Vi var ett gott gäng igår och vädret var ok även om vi inte kunde sitta ute och äta så kunde barnen vara både ute och inne och leka. Tyvärr är min mamma krasslig igen och kunde inte komma, men pappa kom vilket gjorde mig glad. Han behöver komma hemifrån lite. Hoppas nu bara inte mamma blir sämre.

Igår när jag skulle duka fick jag bara ett ryck och vägrade ställa mig och stryka duk till långbordet. Googlade på bordstabletter och hittade fina på Hemtex. Körde in till stan och köpte 12 stycken! Hem igen och svor ramsor över att de satt stora prislappar framtill på alla bordsunderläggen och de var allt annat än lätta att få bort (hade gått snabbare att stryka en duk). Men det blev bra tillsist! Laxen från Lasses fiskrökeri var enormt god. Kan verkligen rekommendera den. 3 kilo lax upplagt på fat kostade mindre än smörgåstårta till 20 personer. Gjorde en kall sås på crème fraîche och dillmajonnäs som passar perfekt till fisk.

Idag fick vi ställa klockan och skaka liv i Melvin kvart i åtta för att äta frukost och ta oss till Råå IP och San Siri cup. Oliver stannade hemma ett tag till och tog sig sedan själv till Örby kl tio för att se sitt lag vinna över Billesholm med 7-2. Själv vilar han fortfarande sitt ben. Det gick jättebra för Fortuna P05-killarna och det är alltid lika kul att se dem spela.

Nu slappar vi i soffan efter att ha röjt undan det sista efter kalaset. Gäller att ladda om inför en ny vecka!

Av Sylvia - 1 september 2012 09:24

Tjocka släkten kommer idag och firar vår fina 10-åring. Körde powerstädning igår kväll så nu är här ganska fint igen. J tog ovanvåningen och jag nedanvåningen! Solen skiner som på beställning så det blir nog en bra dag. Har tyvärr väldigt ont i huvudet så jag tackar min lyckostjärna för att jag bara ska skala några kilo potatis idag! Hoppas att det släpper nu efter morgonkaffet och en tablett.

Jag har kört en nutrilettdiet i tre veckor nu. Fem påsar om dagen med undantag för fredagsgodiset som jag aldrig släpper! Har slarvat någon gång såklart, är ju inte mer än människa. Viktförlusten är tyvärr inte så stor, men ändå känns det bra. Har tappat 2,5 kg! Kommer antagligen gå upp dem lika fort igen. Ska börja äta igen, iallafall middag på kvällen. Måste säga att det är jättesmidigt att dricka till frukost och till lunch. Jag tycker det är gott så då underlättar det såklart. Igår blev det kasseler och grönsaker till middag - ljuvligt gott! Jag kör GI som jag är van vid och eftersom magsäcken krympt lite blir det små portioner.

Presentation


Så kul att just Du tittar in här hos mig! Här kan du läsa om mig, mina älskade pojkar och allt som händer i vår lilla familj. Ett och ett annat inlägg lär handla om inredning då detta ligger mig varmt om hjärtat. Håll tillgodo...

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7 8 9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22 23
24 25 26 27 28
29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

F R Å G E S T U N D

1 besvarad fråga

Ovido - Quiz & Flashcards