Sylvia

Alla inlägg under september 2012

Av Sylvia - 20 september 2012 18:38

Igår var jag hemma hos Emma och Kalle här i Rydebäck. Vi hade tjejmiddag hemma hos Emma och eftersom hon är nybliven mamma så kändes det lugnast att träffas i hemmamiljö. Gamla, underbara arbetskamrater från smyckesbranchen. Emma bjöd på supergod middag och vi hade som vanligt en jättetrevlig kväll. Ett stort plus var det såklart att få gosa med Axel 6 veckor gammal. Jag hoppas att Kalle hade överseende med att vi inte ägnade så mycket tid åt honom!

Idag jobbar Jonas sin kväll och jag är själv med killarna. Melvin har haft två kompisar här men nu är det bara jag och han hemma. Oliver som återupptagit sin fotbollsträning är iväg och tränar nu. Det är andra gången och jag hoppas att låret håller, match på söndag och han längtar efter att få spela.

Imorgon är jag bjuden på inredningsparty hemma hos Jenny och det kommer bli hur jobbigt som helst! Vin, mat och en massa trevliga tjejer så det jobbiga består mest i att kunna begränsa själva shoppandet! Zelected by house har enormt fina saker och ja...det gäller att sansa sig helt enkelt.

Nedan ser ni bilder på hur fint Olivers rum blivit nu när TV:n är på plats och möblerna flyttats om.

Av Sylvia - 19 september 2012 14:47

Puh....nu har jag landat lite efter turbohelgen! Det blev inte så lugnt i söndags heller nämligen. Först var det hemmamatch för P02 på Örby och jag hjälpte till med fikaförsäljningen tillsammans med Ingrid. Efter matchen körde vi hem till mamma som fyllde 65. Hon orkade inte ha kalas men vi lämnade en present och fikade en stund. Deras granne hade skaffat en hundvalp och det var längesedan jag såg pappa så lyrisk och glad. Han gick in och lånade den så vi fick se underverket. Oj...kärlek kan jag bara säga. Om ni känner till Boo som är en liten kändishund (kolla in honom på youtube) så var denna lilla sötnos av samma ras dvs en Pomeranian. Förstår att pappa blivit förälskad! Jag och barnen blev det såklart också...

Eftersom vi lovat Oliver att köra och titta på TV i någon vecka nu utan att vi hunnit, så gjorde vi det efter besöket hos mamma. Vi hittade en TV men när vi skulle in i bilen med den så fick den såklart inte plats! Jonas, Melvin och TV:n fick åka hem och jag och Oliver fick äran att ta en runda på Väla. Vilket var bra för Oliver behövde nya inomhusskor till fotbollen och gympan. Vi var alla hemma vid sex på kvällen och då monterade vi TV:n som skulle hängas upp på väggen. När den var på plats möblerade vi om lite på Olivers rum, skrivbord och soffa fick byta plats.

Jag var riktigt trött i måndags och givetvis skulle det strula lite med ett program på jobb! Sen glömde jag mer eller mindre bort att hämta Melvin på fritids för att jag missförstått kompisens pappa! Körde och hämtade honom på fritids 45 min försent och lämnade av honom hos kompisen. När jag ändå var ute och körde tänkte jag ta en runda till djuraffären, halvvägs dit kom jag på att vi hade matleverans mellan kl 16-19 och fick tvärvända. När jag rullade upp framför vår dörr stod mycket riktigt matbilen och lastade ut mina kassar. Igår lämnade jag Melvin och hans kompis på träning och körde hem och påbörjade matlagningen. Helt plötsligt kom jag på att Oliver skulle tandläkaren!! Vi hade tid 17:30 och då var klockan 17:19 så vi hann, men fick lämna maten som den var och bara stänga spisen! Detta har aldrig hänt förr! Är min hjärna överkokt för tillfället eller...?

Nu sitter jag här och tar en fika med en av de nya fina kopparna vi fick av familjen Lilja i fredags. Melvin är halvkrasslig, förkyld och huvudvärk, och de ringde mig från skolan vid halv ett. Körde och hämtade honom så nu myser vi lite. Det verkar inte vara så farligt med honom, lite mat, Ipren och vila, nu sitter han här hos mig och gör sin läxa :)

Av Sylvia - 15 september 2012 21:15

Jag är så trött efter några hektiska dagar men glad för att allt blivit så bra! Invigningen i torsdags gick smidigt och bra. Ett 30-tal inbjudna gäster minglade och lämnade jättefina blomsterarrangemang som nu pryder vårt fina kontor. Jag slutade till lunch igår och körde direkt hem och bakade västerbottenpaj, äpplepaj, tunnbrödskex, brietårta och fläskpannkaka (den sistnämnde var till barnen). Blev klar lagom till gästerna kom! Det blev en supertrevlig kräftskiva med härliga människor och goa barn.Trötta och nöjda stupade vi insäng vid halv två. Sov länge idag även om jag vaknade tidigt och mest småslumrade de sista timmarna. Skönt att få ligga och dra sig, jag älskar att få göra det! Vem gör inte det förresten?

Idag var det dags för Olivers 10-årskalas på Olympia. 15 härliga och energifyllda killar samlades kl 15 för att vara med i SHB's VIP-tält där det bjöds på korv, läsk och senare i pausen, muffins och läsk eller kaffe. Dagen till ära hade killarna ett fotbollsmål och några bollar så att de kunde lira lite boll själva. HIF's marknadschef kom och pratade inför dagens match, laguppställning osv. Med sig hade han mittbacken Sadiku som även han pratade lite. Vi frågade om han ville ställa upp på en bild med våra killar vilket han gärna gjorde. Killarna fick också se när Atta kom och han vinkade på våra killar! Matchens första halvlek var ganska trist men sen bjöds det på 4 mål till HIF i andra halvlek. När matchen var slut fick killarna sina godispåsar och även ett lagkort på HIF där Jonas fått ordnat så att målvakten Pär Hansson skrivit sin autograf till alla. Väl hemma igen öppnade Oliver sina presenter och vilka fina presenter från alla dessa fina killar.

Jag blir så glad över alla dessa vänner som killarna fått delvis genom sin fotboll, och att vi genom dem lärt känna deras föräldrar som är lika fantastiska. Nu kommer det bilder.....

Av Sylvia - 12 september 2012 22:18

Ännu en dag som bestått i att köra till någon aktivitet med barnen. Idag var det dags för Melvins simskola. Helt i onödan skulle det visa sig! Igår hade han trillat på idrotten och fått ett brännmärke på sitt knä. Efter 10 minuter i simbassängen skrapade han upp det och sen var det kört! Det sved såklart och klorvattnet gjorde ju inte saken bättre. Vi satt kvar tiden ut ifall han skulle få för sig att hoppa i igen och hela tiden tänkte jag att nu skulle jag ju hunnit göra något vettigt hemma! Men, det var faktiskt ganska skönt att bara få sitta där och mysa och se på de andra barnen. Vila ett tag alltså. Väl hemma var det bara att lägga i högsta växeln igen. Dammsuga, fixa middag till killarna, läsa engelskaläxan med Olli och göra pizzasnurror till kontorsinvigningen.

Oliver var så glad idag. Han har haft problem med en sträckning/muskelbristning i sitt lår och inte tränat fotboll på flera veckor. Nu tror vi att det verkar ok igen och efter ett samtal med sjukgymnasten som undersökt honom tidigare, var det ok att vara med på Skoljoggen idag. Förra året kom han bäst i klassen och bland de sex bästa på skolan. Vi försökte tala om för honom att han skulle ta det lugnt och lyssna på kroppen osv...blabla! Framför allt att han inte skulle bli ledsen över ett sämre resultat då han är otränad nu. Men med Jonas gener och vinnarskalle så blev han etta i klassen igen och femma av mellanstadieeleverna! Benet då...jo det verkar ha klart sig. Träningsvärk och stumma ben får han leva med! Så glad för hans skull.

Av Sylvia - 11 september 2012 20:08

Det var fint i morse när Oliver cyklade, och jag körde Melvin till skolan. Men strax före lunch blåste det upp och blev alldeles mörkt i Landskrona. Sen kom regnet! Det öste ner och det kändes som om hösten kom med besked just då! Men det gör inte så mycket för första halvan av september har faktiskt varit väldigt fin.

Denna veckan är det lite happenings på gång, både på jobb och hemma. På torsdag har vi invigning av Landskronakontoret och det är lite pyssel med att fixa mingelmat och lite saker kring detta event. Kul är det och vi hoppas på en lyckad tillställning och nya kontakter.

På fredag ska vi ha kräftskiva hemma hos oss och det är lite att fixa med inför detta också. Maten är ju inget svårt, kräftora och räkorna ska tina, lite ost och annat smått tilltugg och så ska jag slänga ihop en stor västerbottenpaj. Jonas moster svängde inom här ikväll och lämnade av en massa kräftpynt som de har massor av. Vi får väl se vad jag kan ordna med allt detta!

Jag har nu jobbat drygt en månad i LA och jag börjar lära mig att hitta. Själva stan är ju inte stor och jag saknar Helsingborgs större utbud av affärer som t.ex Åhléns, Granit, Clas Ohlsson, Flash och Lilla Bohaget för att nämna några. Men några guldkorn har jag hittat som t.ex Olofsson, Wittings skor och Housing. I gränden vid Housing finns det förutom ett café även en liten söt inredningsbutik med "sylviasaker", måste ta reda på vad den heter.



Av Sylvia - 9 september 2012 21:54

Sov länge idag och tog det lugnt på morgonen. Checkade ut från hotellet kl 11 och begav oss ut i det sköna septembervädret. Några affärer hade öppet men de allra flesta hade stängt t.o.m Illum och Magasin du Nord. På Ströget fanns det gott om folk som säkert hade kunnat tänka sig att shoppa. Fattar verkligen inte att man i denna världsstad där mängder av människor från alla möjliga världsdelar vistas dagligen, väljer att ha stängt! Kortare öppettider, ja, men helt stängt, nej!

Vi åt brunch på café Norden vilket vi verkligen kan rekommendera. Jättemysig ställe med fantastisk mat. Man går inte hungrig härifrån! Det ligger på Östergade, vid Amagertorv med utsikt mot fontänen med storkarna. Den brunchen stod vi oss på framtill vi kom hem kl sex! Vi tog oss vars en cafelatte på The Royal café på eftermiddagen och jag som älskar kakor kunde inte ens tänka mig en liten, liten en! Detta ställe kan vi också rekommendera, lugnt och mysigt ställe in i gränden mellan affären Royal Copenhagen och Georg Jensen. De är tydligen kända för sina goda Smushi (små smörgåsar med olika sorters pålägg). Såg väldigt gott ut så det ska vi nog prova nästa gång vi besöker Kph.

Vad köpte jag nu då.....? Jo, det blev ju en del. Jag köper inte ofta dyra märkeskläder så då kan man ju få en del plagg för en inte alltför dyr slant. Veromodabutiken i Kph är gigantisk och där hittade jag en jättefin rosa "innejacka" i fakeskinn, gråa byxor och en zebramönstrad blus. De sålde ut tuffa kuvertväskor till halva priset och det kunde jag inte motstå, så en sådan blev det också. På New Yorker hittade jag en "hårig" väst som kändes gosig när det blir kallt, en basic vit långärmad tröja och en kort svartspräcklig höstkjol. Ett litet fint armband slank med i farten också, måste jag erkänna. That's it! Om det inte vore för att Jonas shoppade skor idag och då hittade jag ett par svarta skinnboots med lite nitar på för halva priset.....! Nu blir det minsann till att bara handla mat resten av månaden!

Enormt mysigt har det varit och skönt att få prata med varandra utan att bli avbrutna av barnen! Det behövs små vuxenutflykter för att få hinna ikapp. Det snackas så mycket om kvalitetstid med barnen men man glömmer lätt bort att mamma och pappa också behöver kvalitetstid. Givetvis inte i form av shoppingresor till andra länder varje gång!

Barnen har haft det superbra. Oliver har haft farmor och farfar för sig själv och Melvin har varit hos Melker. Fotboll i massor och det har varit kul har jag förstått, säsongavslutning på Västergård igår och Cuerver träning idag. Farmor hade känt sig lite överflödig här hemma och hittat vår "lilla" strykhög med barnens kläder som hon tog sig an. Tre timmar senare låg allt i prydliga högar på vår säng. En trevlig syn när vi kom hem! Tusen tack Carola!

Av Sylvia - 8 september 2012 22:41

Ligger helt utmattad i sängen på hotel Wakeup Copenhagen. Fötterna värker efter 10 timmars promenixandes i Köpenhamns alla affärer. Är nöjd med dagen trots att den började mindre bra. Jag var så himla trött igårkväll och precis när jag skulle gå och lägga mig kom herrarna tillbaka från Tegel. De fortsatte kvällen hos oss och först 01:30 kunde jag somna. Vaknade 06:00 imorse med världens huvudvärk! Så jädra typiskt! Men uppåt dagen blev det bättre med huvudet och vi behövde ju inte stressa precis. Shoppat järnet har jag gjort och lyckades smälla min budget första dagen! Jonas däremot har bara shoppat två skjortor.....killar! Vi ska vara här en dag till men konstigt nog verkar de flesta affärer ha stängt imorgon.


Hotellet är fint och vi bor högst upp på 12:e vån med en härlig utsikt. Toaletten är väldigt speciell och saknar vanliga väggar...istället är det glasväggar! Tur man varit gifta i 12 år!!

Av Sylvia - 7 september 2012 20:06

Fredag är bästa dagen på hela veckan! Ikväll blev inledningen på fredagens mys lite annorlunda då vi har haft finbesök från bästa banken. F.d kontorschefen blev avtackad och därför minglades det lite hemma hos oss innan de begav sig till Tegel. Jag fixade en liten ostbricka till dem och det blev uppskattat. Nu myser jag och mina småkillar i soffan med våra godispåsar. Borde väl ta och packa till helgens Kph-resa. Melvin ska också packa eftersom han ska sova hos Melker lördag till söndag. Det är en massa fotboll på schemat för hans del och för att underlätta för farmor och farfar så tar Melkers underbara föräldrar hand om Melle. Farmor och farfar ska bo hos oss och passa huset, katterna och Oliver.

Ha en skön helg och glöm inte att tända en massa ljus och mys in hösten!

Presentation


Så kul att just Du tittar in här hos mig! Här kan du läsa om mig, mina älskade pojkar och allt som händer i vår lilla familj. Ett och ett annat inlägg lär handla om inredning då detta ligger mig varmt om hjärtat. Håll tillgodo...

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7 8 9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22 23
24 25 26 27 28
29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

F R Å G E S T U N D

1 besvarad fråga

Ovido - Quiz & Flashcards