Sylvia

Alla inlägg under juli 2012

Av Sylvia - 23 juli 2012 21:48

PESTOPAJ


Pajdeg

2,5 dl dinkelmjöl

100 gram matfett

3/4 dl kesella


Fyllning

200 g pesto på burk

1,5 dl riven ost

1 dl rostade pinjenötter


Äggstanning

1 dl vispgrädde

3 ägg

1 3/4 dl kesella


Gör pajdegen och tryck ut i en pajform (eller i åtta minipajformar). Förgrädda i 10 min på 225 grader.

bred ut peston i pajskalet (-en). Lägg över riven ost och toppa med rostade pinjenötter. Häll över äggstanningen och grädda i 30-35 minuter på 200 grader.


God att servera till parmaskinka och en tomatsallad (skiva tomater och lägg på en bädd av ruccola, skiva mozzarella och varva mellan tomatskivorna. Skiva rödlök i tunna ringar och lägg på. Strö över flingsalt och ringla rikligt med olivolja över.)




Av Sylvia - 23 juli 2012 21:22

Ost- och purjolökspaj


Pajdeg

5 dl dinkelmjöl

200 g matfett

3 msk vatten


Fyllning

1 stor purjolök

2 msk matfett

2 dl riven ost (smakrik)


Äggstanning

3 dl gräddfil

3 ägg

1 tsk salt

2 krm svartpeppar


Blanda matfett, mjöl och vatten. Tryck ut degen i en form (20*30). Ställ kallt i 30  minuter och grädda den sen i 10 minuter på 225 grader.


Skölj och strimla purjolöken. Stek den mjuk och glansig. Lägg lök och ost i pajskalet. Vispa ihop gräddfil, ägg, salt och peppar. Häll äggstanningen i formen och grädda i 30 minuter på 200 grader.


Kan med fördel skäras upp i rutor som man dekorerar med ruccola och cocktailtomat. Går att förbereda pajen och frysa in den i bitar. Perfekt till buffébordet!



Av Sylvia - 22 juli 2012 20:23

Jo, nog får man kalla denna dagen för sommardag. Lite ironiskt nog ser det ut som om det fina vädret kommer nu när Jonas ska jobba. Äh, vi är såklart glada för alla soldagar vi kan få här i Svedala. Fy vad det är trist att hans semester är slut, det rent av suger, som barnen brukar säga.


Vi hade ytterligare en skön dag med härliga vänner igår. Fick så fina saker när de kom. En kryddlåda med färska örter och en födelsedagspresent till mig i form av en drinkbok, cupcakesbok och ett prydnadshjärta. Tusen tack för de fina presenterna. Familjen Persson/Möller kom till eftermiddagsfika och stannade till frukost idag. Gustav fyllde år igår så givetvis blev det tårta och skönsång. Det blev också som traditionen bjuder två fotbollsmatcher på kvällen. Första matchen spelade vi barnen mot oss vuxna, där barnen vann med 10-4. Efter det spelade vi familj mot familj och det blev vinst för oss med 5-1. 


Idag vinkade vi av Annelie & Co efter frukosten. Efter det röjde vi lite här hemma men förutom det har vi gjort så lite som möjligt. Oliver har varit på poolparty hos grannen Albin. Jag passade på att få låna deras hund Fiffi, hon är så söt. Jag, Jonas och Melvin tog en promenad i solen med Fiffi. Efter promenaden tog vi igen oss på en filt i vår trädgård med Fiffi. Hade gärna behållit henne längre men Zimba och Wilma hade nog haft lite att säga om det är jag rädd.

Av Sylvia - 21 juli 2012 12:36

   Tänk vad fyra veckor går fort! J har haft fyra veckors semester och tre av dem var jag också ledig. På måndag är det jobbedag för J igen. Känns inte alls bra! Förutom vår underbara vecka på Mallis så har vi inte gjort någonting av det som vi brukar hitta på när det är semester och detta mycket pga vädret. Denna veckan har vi dock passat på att träffa våra vänner och släktingar så mycket som det går. Vilket såklart är riktigt trevligt.


   I förrgår var vi hos min storebror i Halmstad och hade lugn och skön dag med massor av musik och dans tack vare Spotify. På vägen upp körde vi in i världens oväder, det var som att köra in i en svart vägg. Fick krypa fram i 50 km/h en bra bit tack vare regnet som fullständigt hällde ner. 14 grader visade termometern på - känns väl helt normalt för denna sommaren.....!!! Väl uppe i Halmstad fick lite solstrålar men mest regn, men tack vare deras mysiga uterum så fick vi lite sommarkänsla ändå.


   Igår hade vi slappedag med familjen Andersson. Vi började med lunch hos oss och kylskåpstömning efter i onsdags. Vi satt UTE och åt!! Men säg den lycka som varar...hade precis ätit klart som kom regnet såklart och vi fick rusa in. Vi satt inne och hängde och beklagade oss över vädret och försökte hitta på någon inomhusaktivitet. Men det är inte helt enkelt att hitta på något som passar alla. Bowling t ex blev nerröstat av barnen och Busfabriken blev nerröstat av oss vuxna. Tillslut så bestämde vi oss för att köra en runda till Arild och Flickorna Lundgrens Café. Där sken solen och vi satt ute och fikade vår svindyra fika med fyra barn som inte direkt jublade över vår utflykt!! Vi körde sedan hem till familjen Andersson där vi avslutade dagen med grillning och mer mys i soffan och drömmar om varmare breddgrader.

   Flickorna Lundgrens Café i Arild - väl värt ett besök!


   Idag kommer Annelie, Jörgen, Gustav och Oskar på besök och detta ser vi fram emot väldigt mycket. Det är dessutom Gustavs födelsedag, 8 hela år, så vi ska fixa lite här hemma med ballonger och så. Solen skiner och jag hoppas på att vi iallafall kan fika utomhus när de kommer och att barnen kan få bada i den svinkalla poolen. Ikväll blir det familjefotboll som vi har som tradition när vi träffas. Då gäller det att ta på sig fotbollsskydden för det är INTE någon lek...utan på fullt allvar!! Som lille Oscar 5 år sa i telefonen igår "Jag tar med mig mina fotbollsskor".


                                                  KRAM

                                                  

         


  

Av Sylvia - 19 juli 2012 12:53

Det blev en lyckad tillställning igår med en massa sköna typer och snälla barn! Maten uppskattades och det är ju extra kul när man verkligen försökt komponera den perfekta menyn. Det var kul att träffa alla, min kusin Gith och Niklas som hade våra barns nästkusin med sig, Alfred 7 år. Genom dem har vi lärt känna två av deras grannar, Shirly och Stefan samt Marie och Erik som också hade sina två killar med sig, Oskar och Ludvig. Ludvig spelar fotboll med Oliver i Fortuna. Ett superhärligt gäng helt enkelt. Vi bjöd våra gäster på ett buffebord bestående av purjolökspaj, pestopaj, serranoskinka, tomatsallad med mozzarella, lax med fetaosttäcke eller med pestotäcke, ostmuffins toppade med skagenröra och stenbitsrom. Melontärningar, brietårta, salta kex gjorda på tunnbröd och till barnen en pastasallad, prinskorv och köttbullar. Kan ju säga att vi skulle kunna ha gäster idag också med tanke på hur kylen ser ut. Men idag ska vi köra till Halmstad och hälsa på barnens kusiner, Filip, Oskar och Ludvig.

Melvins öga ser fint ut. Det blev aldrig något jätte blåmärke eller svullnad som jag trodde.

Av Sylvia - 16 juli 2012 23:02

   Nu börjar man så sakta vänja sig vid att vara hemma igen! Vädret gör en bara så förtvivlad. Man längtar så efter sin semesterledighet och nu ser man den regna bort. Jonas har denna veckan kvar och vi har bokat upp den med middagsbjudningar med vänner både borta och hemma. Det lär inte bli fler aktiviteter eftersom vädret är som det är. Vi hade "familjeråd" idag och kom gemensamt fram till att göra av med semesterbesparingarna på lite prylar som barnen hett efterlängtat. Faktiskt riktigt kul för oss vuxna också! Det blev apple för hela slanten!


                                                  
              


   Det blev såklart lite shopping på Mallorca också!! Ni som känner mig vet ju att jag älskar väskor...


  Skitläcker väska (enligt mig)! Sprang på den av en slump när vi jagade efter fotbollströjor till barnen i Alcudia stad. Den såg ut att vara dyr men kostade bara 180 kronor så den fick det bli till mig.


  Sommarväska i svart tyg. Denna väska fanns överallt i alla affärer på Mallorca i lika många olika tyger och färger. 70 kronor och den var min! 


   Nu till något helt annat! Melvin sover över hos Melker inatt och  det är första gången han sover över hos en kompis. Ska bli spännande att se om det håller hela natten. Han har iallafall ringt och sagt godnatt och det var inga tveksamheter då. Lustigt nog fick han åka en runda till akuten innan övernattningen började!! M&M hade spelat Wii och av misstag hade Melker träffat Melvin med handkontrollen över ögonlocket och det blev ett jack på 1 cm. Läkaren tejpade ihop det och sen var allt bra igen. Misstänker att han nog vaknar med ett blått öga imorgon!


                                                  
                                

Av Sylvia - 15 juli 2012 15:30

   Har precis drukit en kopp kaffe i trädgården och försökt njuta av att vara hemma igen, men det går inte. Trots långärmad tröja och en fleecefilt om benen frös jag och fick gå in igen. Lite skillnad på 19 och 30 grader!


   Barnen klarar av att vara hemma igen mycket bättre än jag. J och Oliver är på KG och kickar boll, Oliver i sin nyinköpta spanienmålvaktsdress och M & M är uppe och spelar x-box. Försöker hitta några fördelar med att vara hemma, så som att vi slipper smörja in oss i solkräm stup i kvarten och att vi nu inte behöver kränga mat så man mår illa. Men jag saknar alla pinacolada drinkarna och solens varma smekningar, lugnet på kvällarna med god mat och UNO-spelandet och ännu fler drinkar. Vi kom på oss själva att vi mest druckit drinkar och kaffe under vår vecka och bara något enstaka glas cola eller vatten.


   Mallorca är en sådan vacker ö med ett lagom varmt klimat. Jag och J var där för 17 år sedan och vi är lika imponerade av denna rena och fina ö denna gången. Vi pratade om att man skulle köpa en lägenhet nu när det är ekonomiskt oroligt i Spanien. Tillbringa en månad där varje sommar tills man tröttnat (om man nu gör det) och sedan kanske sälja med vinst. Med tanke på hur de svenska somrarna ser ut nu hade det varit så fantastiskt att fly till varmare bredgrader en längre tid varje sommar.


  Vi gjorde en bussutflykt till drakgrottorna i torsdags och då körde bussen till bl a en fin liten stad som heter Cala Mandia. Kristallklart vatten och så fina vackra hus längs bergskanterna runt badviken så man blev stum av beundran. Vi stannade för lunch i Portocristo där tennisspelaren Nadal bor. Snacka om en charmig liten stad med en lika fin badvik och hus. Tänkt så många badvikar och byar det finns kvar att besöka. Vi tog oss in till Alcudia stad en kväll och här skulle man kunna tänka sig spendera några fina kvällar till. Shoppa och äta och dricka gott. Vi bodde lite utanför Alcudia stad men med taxi dit för 6 euro var vi i stan på 10 minuter. Vi hade en fin pool med utsikt över en insjö och på andra sidan hade vi stranden på 150 m avstånd. Alcudia strand är 14 km lång, kritvit sand och kristallklart vatten. Långgrunt och ca 26 grader varmt i vattnet. Ville aldrig sluta bada!


          Här är bilderna från vår utflykt till drakgrottorna och vårt lilla stopp i Cala Mandia. Bussen stannade även i Manacor där vi besökte pärlfabriken (Majoricapärlor) och en likörbutik där vi fick prova en massa likör.


  Melvin somnade på bussgolvet på resan hem   min lille prins var trött.


          Maten på detta hotell var varierande och fräsch. Vågar man väga sig nu här hemma??


            Hotel Eden Lago (Solresor) och Alcudia strand.


  Snacka om sandslott!! Oliver i Alcudia stad med stranden i bakgrunden.


  Melvin, Liam och Oliver när vi tog en kortare busstur för att se mer av ön en kväll.


  Jag med mina prinsar   




Av Sylvia - 7 juli 2012 12:37

   Nu är det äntligen dags att bege oss till varmare breddgrader. Väskorna står packade och klara och resefebern har satt in hos barnen som sjunger, hoppar och studsar mer än vanligt!


   Wilma och Zimba och deras kattvakter stannar hemma och passar huset. Känns skönt! Hoppas ni alla får lite sol här hemma också, annars lovar jag ta solen med mig hem. Får se om det blir några blogginlägg under veckan annars får ni vänta tills jag kommer hem.


   Om ni undrar var jag och familjen kommer att befinna oss....se nedan...      


   Och roligast av allt är att Thomas med familj följer med oss mot alla odds!



   Rätt kul dag att åka på också...för det är min födelsedag idag    och jag hoppas på många drinkar redan på flygplatsen om någon timme. Hade min uppvaktning förra helgen och förväntade mig ingen present idag, men mannen överraskade med en jättefin Gant-skjorta...blev superglad såklart!


                                      Tackar för alla FB-hälsningar! KRAM till er alla   


Presentation


Så kul att just Du tittar in här hos mig! Här kan du läsa om mig, mina älskade pojkar och allt som händer i vår lilla familj. Ett och ett annat inlägg lär handla om inredning då detta ligger mig varmt om hjärtat. Håll tillgodo...

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23 24 25
26
27
28 29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

F R Å G E S T U N D

1 besvarad fråga

Ovido - Quiz & Flashcards