Sylvia

Alla inlägg under juni 2012

Av Sylvia - 14 juni 2012 22:47

   Så var vi i Danmark och i Billund för att förse oss med simhud mellan tårna! Körde från Rydebäck kl 8 i morse och efter en liten fikapaus, innehållande mackor med stekt ägg och bacon, var vi framme kl 12. Det blev till att hoppa i plurret med en gång och killarna var ivriga att visa farmor, farfar, kusin Liam, Thomas och Jenny de olika vattenaktiviteterna. Farmor har satt ribban högt idag då hon hängde med upp i den värsta vattenrutschkanan. Hm...får se om jag vågar mig upp i den innan vi ska resa hem igen!! Pressen är stor....


   Vi bor alla i en superduper fin stuga som egentligen borde kalas enplanshus då det är mer ett hus än en stuga. Här är så himla fint. Idag fixade Thomas och Jenny kvällsmaten, en kall pastasallad och farmors goda, nybakade sockerkaka till efterrätt. Vi spelade en runda Yatzy och åt lite snacks på det. Nu har alla gått och lagt sig och det ska jag också göra. Imorgon väntar en ny dag med antingen ett nytt besök på Lalandia eller ett besök på Legoland. Vädret får avgöra vilket det blir.


      

 



                                       God natt!



Av Sylvia - 12 juni 2012 15:25

 


              STOLT MAMMA TILL OLIVER SOM SLUTAT 3:AN OCH MELVIN SOM SLUTAT 0:AN.


 


  En fantastisk skolavslutning i Rydebäcksskolan idag. Glada och fina barn vart man än tittade och stolta föräldrar, mor- och farföräldrar. Självklart ska man vara stolt och glad över vad barnen presterar i skolan och tänka på att det är mycket de ska lära, inte bara kunskapsmässigt utan även socialt som de bär med sig resten av livet. Det blev en hel del skönsång från skolkören, utvalda elever och inte minst personalen på skolan. Det var den största överraskningen för både oss och eleverna. Lärarna och våra två rektorer med musikfröken i täten drog igång Dannys "Amazing" inför alla jublande barn. Det var en fullträff! Farmor och farfar var med på avslutningen och efter den var klar och vi tackat för oss, åt vi lunch på Rya Golfkrog. Det kan jag varmt rekomendera. Förutom den fantastiska utsikten, var lunchbuffén jättegod. Det fanns soppa och två olika varmrätter, såser, salladsbuffé och bröd.


   Nu sitter jag här alldeles ensam! Jonas är på jobb, farmor och farfar har åkt hem och barnen är på olika håll med kompisar. Slappar och njuter av en lyckad dag så långt. Packar mellan varven när jag blir för rastlös över att bara vara!! Det bär ju av till Lalandia i övermorgon med farmor, farfar, Thomas, Jenny och lillkusin Liam. Ska bli härligt! Zimba och Wilma får sällskap utav min lillebror Lalle som kommer att få andas Rydebäcksluft några dagar. Det är aldrig fel!


                                  Kram på er och ha en fortsatt bra skolavslutningsdag!

Av Sylvia - 11 juni 2012 22:37

   Det är skillnad på att stressa och må dåligt än att få gjort en himla massa saker och vara effektiv och må bra. Idag har det varit en bra och effektiv dag med tid för sköna stunder.


   Började dagen med ett tandläkarbesök med Oliver före skolanstart. Var sedan tvungen att besöka arbetsförmedlingen ännu en gång för att visa upp betyg och intyg från senaste anställningen. Hade packat med mig en pocketbok och var beredd att få vänta några timmar eftersom alla arbetslösa studenter väntades besöka AF. Mycket riktigt var det massor med folk före mig trots att jag kom en kvart före öppningstid. Hade turen att fånga en handläggare som förstod att jag bara behövde visa upp några papper och sen gå! Hela besöket tog 10 minuter...puh...vilken lättnad! Fortsatte in till stan och 3etage. Uppdaterade mig lite eftersom det är dags att jobba på måndag. Det blev en god lunch på Haket med goa kollegor.


   Kom lagom hem så jag hann hämta Melvin, Melker och Oliver i skolan. Killarna skötte sig själv och jag tvättade, städade undan lite och solade mellan varven. Äntligen, äntligen kom solen! Fixade fläskpannkaka och alla killarna åt med stor aptit. När J kom hem cyklade han och Oliver till Örby för fotbollsträning, J var hjälptränare idag. Lillebror Lalle kom för att se Sverige-Ukraina. Eftersom det var ett par timmar kvar till matchstart passade jag på att köra till Ica Maxi och handla inför Lalandia medan han och Melvin sparkade boll.


  Kollat lite på matchen ikväll och packat lite smått. Som sagt, en mycket effektiv dag där jag fått massor gjort men ändå ingen stress.


   Imorgon är det skolavslutning för Oliver och Melvin. Åh...nu är sommarlovet näääära! Jag kommer fortfarande ihåg känslan man hade sista veckan före lovet och hur underbart det kändes att ha ett helt sommarlov framför sig. Oliver satt med oss nu ikväll och såg matchen för han tycker sommarlovet redan har börjat, och sommarlov betyder sena kvällar enligt honom! Synd bara att Sverige inte kunde prestera fram en vinst.


  

                                                     

Av Sylvia - 8 juni 2012 14:57

  Hej Nettan och alla ni andra  !! Här kommer lite recept....


VARM CHOKLADBAKELSE (6 st)


2 ägg

1 dl socker

100 g smör

0,25 dl mjölk

1 dl vetemjöl

0,5 dl kakao 


Rör ihop ägg och socker, det ska INTE bli luftigt. Smält smör och blanda med kall mjölk. Sikta mjöl och kakao över äggsmeten och tillsätt mjölk/smörblandningen. Blanda samman. Fördela smeten i silikonformarna. Göm gärna en chokladtryffel eller en ruta mörk choklad i mitten. Frys in tills de ska ätas. Kan därför förberedas långt innan de ska ätas.


Grädda bakelserna i 200 grader (varmluft) eller 225 grader (vanlig ugn) i ca 10-15 minuter. Man ser när de är färdiga när bakelserna precis börjar spricka i toppen. De ska vara kladdiga i mitten. Servera med varma bär eller annan frukt och glass.


HALLONMARÄNGTÅRTA (6-8 bitar)


2,5 dl vaniljvisp

225 djupfrysta hallon (något tinade)

2 tsk socker

Marängbotten (rund, finns 2-pack i affärerna)



Vispa vaniljvispen hårt. Vispa ner hallon och socker. Bred ut smeten på marängbotten som du lagt i en form med avtagbar kant. Frys in! Göres helst dagen innan den ska ätas. Servera med lösvispad grädde.





Av Sylvia - 8 juni 2012 12:52

   När man jobbar och står i så drömmer man om att få ha bara en dag till att få slappa i soffan och inte göra någonting! Visst känner ni igen er...?


  Har haft två dagar nu utan någon tid att passa. Igår vabbade jag med Melvin som länge klagat över huvudvärk och magont. Fick tid på vårdcentralen och han var både svullen i halsen och irriterad i öronen, en förklaring till att han hörde dåligt hos skolsköterskan antagligen! Huvudet och magen är förmodligen ytterliggare symptom på förkylningen. Han har dock inte klagat över varken hals eller öron och inte verkat förkyld! Det var ok att stoppa i honom iprén och låta allmäntillståndet styra skolagång mm. Jag har också huvudvärk som inte ger med sig och lite halsont och känner mig "skum"....så det är väl någon typ av virus som det brukar heta. Inte konstigt med tanke på detta   väder!


   Tillbaka till inledningen...en dag att bara slappa...! Igår bakade jag och Melvin hela förmiddagen. Fick äntligen möjlighet (eller rättare sagt tummarna loss) att prova min nya hushållsmaskin som fick ersätta farmors gamla i julas då den gav upp efter typ 40 år!! En väldigt liten och nätt sak som fungerade utmärkt. Så idag när Melvin åter piggnat till och absolut ville till skolan så kunde jag ju passat på att bara göra ingenting...hade behövt det pga förkylning och att jag känner av mitt blodtryck lite. Blev helt yr och konstig i måndags när jag var på Ikea så jag fick köra hem!!! Men jag kan inte bara göra ingenting!! Jag blir så fruktansvärt rastlös. Om det ändå bara varit fint väder så jag kunnat sola lite. Det blev bakning idag igen. Känns bra att ha fyllt frysen med två GI-bröd, två amerikanska banankakor, en hallon&maräng tårta och en chokladdessert som man förbereder i silikonformar (chokladsmet som man gömmer en bit mörk choklad i mitten) och sen fryser in. När det är dags att bjuda på dem sätter man bara in dem i ugnen! Supergott och enkelt. 


   Nämen oj...nu är ju klockan dags att hämta mina prisar-time! Trevlig helg mina vänner!


            Mums! Vill ni fika i sommar så vet ni vart ni ska gå   !


Av Sylvia - 6 juni 2012 20:18

   Igår kväll var det avslutningsfest med Olivers fotbollslag nere på stranden med grillning och fotbollsmatch, föräldrar mot killarna. En jättetrevlig kväll med härliga barn och föräldrar. Det blev faktiskt vinst för föräldrarna med 5-4.


   Idag blev det däremot vinst för våra Fortunakillar i Åstorp. Ingen sovmorgon här inte med samling kl 09:15 i Åstorp. Det var värt att missa den sovmorgonen för att få se våra superduktiga killar vinna med 5-3. De är så fantastiskt duktiga. Oliver gjorde 2 av målen och log med hela ansiktet.


   Resten av dagen har jag pysslat i trädgården. Oliver har lekt med en kompis, Melvin och Jonas har kickat boll och varit på stranden för att hämta sand till mig. Vi njöt av det hyfsade vädret och passade på att grilla och sitta ute. Något nationaldagsfirande har vi inte haft mer än att vår flagga fladdrat i vinden.


              Nu har vi en liten ministrand där vi kan samla barnens fina strandfynd så som stenar, snäckor och glasstenar.


                                                  
  Hoppas ni alla haft en skön dag idag!


                                          

Av Sylvia - 4 juni 2012 14:34

   I lördags kunde man läsa att det varit varmare på julafton i fjor än det var just i lördags! Fortuna P02 mötte Hittarp och under de första 10 minuterna sken solen och det var riktigt varmt. Men sen blev himlen kolsvart och regnet öste ner horisontellt och det blåste isande kallt. Stackars killar! De frös som bara den. Jonas hade fått hoppa in som domare när den riktiga inte dök upp och han såg ut som om han duschat med kläderna på!


  På kvällen sov farmor och farfar över hos barnen så vi kunde åka till Asmundtorp på middag med goda vänner och övernatta där. Trevligt som alltid när man kan koppla av och prata utan att bli avbruten av några söta barn!


  Söndagen flöt på och var hur lugn som helst, TROTS 6 barn i huset till och från! Jag och Jonas kunde slappa i soffan och se en film och bara softa. När hände det sist...mitt på dagen?


   Denna veckan blir det bla ett besök på arbetsförmedlingen, två picknick-avslutningar med fotbollen, en match för Oliver på onsdag, ett sammandrag på Västergård (=4 matcher i rad) för Melvin, två barnkalas och den vanliga träningen. Nu är det ju lite lugnare på jobbfronten för mig så på så viss känns det inte lika stressigt som vanligt. På onsdag är det ju dessutom Sveriges nationaldag och vi är lediga tillsammans. Hoppas verkligen vädret ordnar till sig, är trött på att gå och frysa...och jag vägrar ta på mig vinterjackan igen!!


                                             Krama varandra! 



                                                  

                 Kitty hugging sheep

Av Sylvia - 1 juni 2012 23:14

   Lämnade barnen i skolan och körde direkt till arbetsförmedlingen, min första arbetslösa dag som det ju varit idag. Arbetsförmedlingen öppnade kl 10 så jag vände hem igen, något irriterad. Kunde dock göra en stor del av min arbetslöshetsanmälan via hemsidan. Var åter på plats på AF strax efter kl 10 och fick kölapp nummer 6, vilket innebar en timmes väntan! Fick pratat med en handläggare som kontrollerade min registrering men pga mycket folk så fanns det inte tid för att lägga upp en handlingsplan. Fick ny tid till tisdag trots att jag försökte förklara att jag bara behöver stämpla 6 veckor i sommar och att jag har jobb 1/8 och jag kanske därför inte behövde slösa med deras tid för att lägga upp någon plan eftersom jag redan har en!! Men regler är ju till för att följas..juh!


   Åt lunch på 3etage (som jag saknat det stället!) Shoppade loss på Lilla Bohaget som frestade med halva priset på underbart söta tunikor från Lilly. Jag bestämde mig för att "I'm worth it".


   Hämtade Melvin när han slutade skolan och då hade vi samtal med skolsköterskan inför höstens skolstart. Det tog längre tid än jag trodde och resulterade i att vi kom försent till Olivers utvecklingssamtal. Dessutom var jag något splittrad för att Melvin tydligen hör illa och ska skickas vidare till öronläkare. Är det inte huvudet så är det öronen...suck! Blev på betydligt bättre humör under utvecklingssamtalet när fröken Sarah öste beröm över våran Oliver och vi gick igenom hans internationella prov i svenska och matte och de var strålande. Blev så stolt och rörd. Skönt...men så hinner vi bara utanför klassrummet så druttar Melvin omkull med Olivers kick i asfalten och skrapar upp händerna så det blöder och tårarna forsar. Körde snabbt till affären, köpte plåster och plåstrade om honom i affären, plockade godis, valde glass och körde hem. Hem ljuva hem!


   Resten av eftermiddagen och kvällen blev lugnare. Vi åt pannkakor till middag och godis till efterrätt (jo jag vet..det saknades en del från kostcirkeln). Diskat, fixat undan tvätt och småplockat lite. Rasade sedan ihop i soffan till Let's Dance. Spännande med final så ikväll ville killarna också kolla. Inte J för han är ute och roar sig med kollegorna. Både Anton och Molly var grymma men är nöjd över att Anton kammade hem glasskon.


   Känner mig lite sliten och ska krypa ner i sängen nu. Jag ska ladda batterierna för vuxenträffen i morgon. Det ska bli riktigt mysigt och kul att få festa lite i bara vuxet sällskap.


                                                  


                       Trevlig helg!


  

Presentation


Så kul att just Du tittar in här hos mig! Här kan du läsa om mig, mina älskade pojkar och allt som händer i vår lilla familj. Ett och ett annat inlägg lär handla om inredning då detta ligger mig varmt om hjärtat. Håll tillgodo...

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

F R Å G E S T U N D

1 besvarad fråga

Ovido - Quiz & Flashcards