Sylvia

Alla inlägg under januari 2011

Av Sylvia - 11 januari 2011 18:13


        LAXSOPPA

 



                              


       Som utlovat kommer här ett busenkelt recept på en jättegod laxsoppa:


1 zucchini ca 300 g

1 gul lök

olja till stekning

salt och peppar

8 dl hönsbuljong

2 dl crčme fraiche

persilja

4 laxfiléer


1. Skär zucchinin i mindre bitar. Dela löken i bitar, behöver ej hackas!

2. Hetta upp lite olja i en kastrull och lägg i zucchinin och löken. Låt dem fräsa

    någon minut. Krydda och häll på buljongen. Låt koka i 10 minuter.

3. Ta bort kastrullen från plattan. Häll i crčme fraiche och mixa soppan slät

    med en stavmixer. (Detta moment gör att barnen inte "dör" för att där är lök

    och "konstig" gurka i!!!)

4. Låt soppan koka upp. Hacka persiljan. Skär laxen i bitar typ 3x3 cm och lägg 

    i soppan. Slå av värmen på plattan och låt soppan stå kvar på eftervärmen i

    5 minuter. Lägg i persiljan.

5. Servera soppan med något gott bröd till. Vitlöksbröd är perfekt!


En favorit i vår familj! Idag när jag sa att vi skulle laxsoppa jublade Oliver. Melvin är inte lika förtjust, men äter den utan problem. Jag hoppar över bröd eller kör något GI-bröd istället.

Mums!

Av Sylvia - 9 januari 2011 14:24

   Låg länge idag med! Älskar att få ligga och dra mig om morgonarna. Idag blev det frukost vid halv tiotiden. Oliver stack hem till Tim och jag, Jonas och Melvin veckohandlade. Köpte lite nya blommor eftersom julblommorna känns lite tråkiga. Nu har vi huset fullt av pojkar! Melvin leker med Martin och Oliver och Tim har kommit hit och kollar på sport med Jonas. Själv ska jag fixa lite med blommorna och med porslinet jag köpte igår. Det blir att städa och ändra lite i köksskåpen. Imorgon är jag och barnen lediga eftersom dagis, skola och fritids har planeringsdag. Får se vad vi hittar på då.



   

                                        Fåtölj by night!!


                                         Fåtölj by day!! 


     Här är en som gillade läget! 

Av Sylvia - 8 januari 2011 16:35

   Igår var det ganska tungt att bege sig till jobb när övriga familjen sov sött. Men det var helt ok ändå eftersom jag tycker om mitt jobb och vet att dagarna går fort. Dessutom slutade jag ju klockan tre och vi hade halva dagen kvar att umgås på.


   Det väntade en trevlig överraskning när jag kom hem! Vi hade börjat plocka undan julen i torsdags, men blev inte klara eftersom vi skulle köra till Halmstad på kusinens 10-årskalas. Jonas och barnen skulle iallafall fixa undan granarna på sin lediga fredag. Sen tänkte jag att jag skulle ta ner all julbelysning i fönsterna och städa som idag. Tror det eller ej men jag kom hem till ett helt nystädat hem utan granar med våra vanliga lampor i alla fönsterna, filtar och kuddar exemplariskt lagda i sofforna, dammsugat och röjt överallt!! Det kändes så skönt att komma hem till detta, blev såå glad! Ändå hade de hunnit leka ute i snöhögen som bildats när Jonas skottade fram bilen i torsdags. De hade grävt ur en riktig snögrotta och haft hur kul som helst. Fick en bild på mobilen medans jag satt och jobbade igår. Fick en lugn och skön tacofredagskväll med Let's dance som avslutning.


   Idag hade vi inget alls på schemat eftersom jag då inte behövde plocka mer med julen! Istället blev det ett IKEA besök där bästa kompisen till Oliver hängde på. Vi träffade även hans familj där ute och vi åt lunch ihop. Vi lämnade in alla barnen i lekrummet och gick sedan i lugn och ro och spanade in fåtöljer, porslin och lampor. Det blev en fåtölj, och lite nytt vardagsporslin. Tyvärr fanns inte fåtöljen hemma på lager men Jonas erbjöd sig att köra till Svågetorp!!! Så där är han nu! Barnen tittar på Aston Villa-Sheffield United och här sitter jag, men ska gå ner nu och mysa med killarna. Längtar efter min fåtölj där jag och Zimba kan mysa under en pläd och läsa när grabbarna kollar in fotbollen.  

   

   En supermysig dag och jag behöver inte ens ställa mig vid spisen och fixa mat som alltid annars. Vi har rester kvar från nyårsafton. Den underbart goda potatisgratängen och kött i senapssås. Mums!


                              Ha en underbar lördag alla   


    


  

Av Sylvia - 4 januari 2011 19:04

   Nu börjar det verkligen klia i fingrarna på mig. Vill inte ha en gran som barrar bara man tittar på den. Det finns speciellt en liten kille som gör mer än tittar på den om dagarna! Får nämligen städa Zimbas päls från barr hela tiden. Men han lider absolut ingen nöd och älskar att ligga just under granen på en varm och mjuk julgransmatta i filt. Såg att City Gross säljer 2-stängslade orkidéer för en hyfsad peng vilket fick mig till att fatta beslutet att börja plocka ned julen redan på torsdag. Men det är ju så trist att göra det! Det är ju fruktansvärt skönt när det är gjort. Därför efterlyser jag någon till att göra det! Det ligger nära till hands att låta barnen få denna uppgift! Helt klart är iallafall att de får städa bort julpyntet från sina egna rum.


   Måste bara få visa min värdinnegåva som jag fick av Zelected By Houze strax före jul. Ni minns kanske mitt inredningsparty?  Det är en champagnekylare, men den passar bra även som en extra fin kruka. Jonas förslag var att ha den som papperskorg!!! Karlar....


                  



   Jonas och jag tittar på hotell inför en Londonvistelse för BARA han och mig till våren. Vi älskar denna stad och trots att vi varit där förut så känns det som om man inte får nog av London och dess utbud. Oliver har en dröm om att få komma dit också, och då såklart för att få se på fotboll. Känns lite taskigt att åka utan barnen, men vi tänkte att när Oliver nollar 2012 är det samtidigt OS i London....en kul upplevelse att få komma till London då kanske! Men det är bara en liten fundering och inte alls säkert att det kan bli så.


   Jag var riktigt duktig nu ikväll. Vi har haft en jättestor chokladkartong stående framme och nu är det ju GI som gäller...så jag slängde de bitar som fanns kvar. Ett tufft beslut av en godis- men framför allt chokladälskare som jag!

                       Nu är det ju beach 2011 som gäller   


                                         Tjingeling!

Av Sylvia - 2 januari 2011 20:29

   Varit hemma hos Jonas föräldrar hela dagen! Klockan tolv träffades vi för att äta lunch och sedan har vi slappat och ätit och ätit! Jonas moster och man och Jonas bror med familj samt Bojan var också där. Det blev lite airhockey-turnering och även om Bojan med sina 89 år var äldst i gänget var hon inte sen till att slå ut två av oss andra, bla mig!! Mysig dag även om jag nu är såå mätt igen att jag mår illa. Tur att helgerna är slut så att man kan börja äta vanligt igen. Började slarva redan i oktober med GI när jag gick hemma och var sjukskriven och sen har jag känt att det inte varit någon idé att vara supersträng med dieten inför jul- och nyårshelg. Men nu så....4 kg ska bort och det inom kort tid hoppas jag!


   Zimba, vår lille bebis har verkligen kommit in i familjen och han trivs med oss precis som vår Roxy gjorde. Zimba ligger hos barnen i soffan och myser långa stunder men sen är det också mycket bus. Granen börjar stå i farozonen nu och sladdarna till julgransbelysningen lever farligt! Men granen ska snart få åka ut även om jag varit så stolt och nöjd med den. Barrar som bara den gör den!

Även om det är mysigt med alla stjärnor i fönsterna och tomtarna som står utspridda lite överallt, så längtar jag efter att ta bort allt. Vill ha fram mina vanliga lampor. Julgrupperna står i och för sig fint fortfarande men så fort hyacinterna gjort sitt ska jag plantera om amarylisarna i vanliga krukor. Sen ser jag fram emot en period då jag ska njuta av en av mina favoriter, nämligen tulpanerna! Älskar snittblommor och under tulpantiden unnar jag mig en bukett varje vecka. Då känns det som om det finns hopp för att våren ska komma till oss.


   Skönt att även denna kommande vecka är kortare än vanligt. Jonas och barnen är lediga tors-sön. Själv jobbar jag fredag men tycker det är skönt att veta att barnen kan få vara hemma. Känner mig glad och positiv inför 2011 och hoppas det är ett gott tecken för att det blir så också!

Av Sylvia - 1 januari 2011 13:25

   Hade en kanon trevlig nyårsafton igår här hemma hos oss. Vi träffades redan klockan fem, vis av erfarenhet av att kvällen ändå rusar iväg! Vi blev ett härligt gäng på 12 personer; Carina med familj och Lotta med familj och vi. Detta året stod Lotta för huvudrätten, jag för varmrätten och Carina för efterrätten. Ett perfekt upplägg då ingen behöver slita en hel dag i köket. Det gjorde vi bra tjejer!



                                            NYÅRSMENYN 2010  

 

Philadelphiabädd med löjrom

kex med havssalt

Välkomsdrink

 

            Kräftstjärtar på salladsbädd med citrusdressing

Vitt vin: Marqués de Riscal 2009

 

Fläskytterfilé i senapssås med stekta champinjoner och rödlök

 Tina Nordströms potatisgratäng

Kokta grönsaker

Rött vin: Penfolds Rawson's Retreat 2009

 

Pannacotta på vit choklad

toppad med bär

 

   Champagne

Palmer & Co ā Reins

2004

  

 

Nu hoppas vi på ett fantastiskt 2011 och de önskningar jag har inför detta nya år är att vi får hålla oss friska, skratta mycket och umgås med nära och kära.

 

Till alla mina bloggläsare önskar jag en god fortsättning!

Hoppas ni följer mig och min familj här på bloggplatsen detta året också.

Kram


Presentation


Så kul att just Du tittar in här hos mig! Här kan du läsa om mig, mina älskade pojkar och allt som händer i vår lilla familj. Ett och ett annat inlägg lär handla om inredning då detta ligger mig varmt om hjärtat. Håll tillgodo...

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

F R Å G E S T U N D

1 besvarad fråga

Ovido - Quiz & Flashcards