Sylvia

Alla inlägg under november 2010

Av Sylvia - 10 november 2010 22:26

                          Hämta DSC_0014.JPG (29,1 kB)


   Här har ni lillkillen som håller modet uppe på oss! En liten Zimba som ska växa sig stark och leva länge....hoppas vi! Namnet är inte helt spikat. 3/4 av familjen är övertygade men lille Melvin som inte ens vet vem vi vill döpa kattungen efter ska först få se filmen ("Lejonkungen"). Vi har den, men bara på VHS och vår videospelare har lagt av. Är det någon som har filmen på DVD får ni gärna låna ut den till oss. Melvin vill att han ska heta Dumle, vilket jag tycker är fint också. Fortsättning följer.....!

Av Sylvia - 10 november 2010 10:03

   Alla har väl en hemlig dröm? Min är att bli författare!! Jag älskar att skriva och använda mig av ord för att skapa en "levande" känsla. Har haft dessa tankar sedan jag gick i låg- eller mellanstadiet då jag gjorde tappra försök att skriva egna små häften och låtsade att de var böcker. När jag var någonstans i tonåren vet jag att jag deltog i en novelltävling...utan att vinna dock! Nu har jag läst klart min fjärde bok av den irländska författaren Marian Keyes, och den handlade just om författarskap. Av den anledningen har min dröm väckts till liv igen, även om den förmodligen alltid kommer att förbli en dröm. Vet inte ens vad jag skulle vilja skriva för någon bok? Jaja..drömma kan man alltid.


   Vår lilla familj befinner sig fortfarande lite i chock efter Roxy's bortgång. Typiskt nog jobbar jag de sämsta tiderna nu tre dagar på rad så att barnen får långa dagar på fritids och dagis. Jonas har hämtat 16.45 måndag och tisdag och samma tid gäller idag. Det var inte kul att lämna dem igår! Oliver hängde med huvudet och hade senare under dagen ringt till Jonas och varit ledsen. Melvins fröken fick slita loss en gråtande Melvin från mig vid lämningen och han hade varit ledsen under samlingen. Det brukar aldrig vara några problem annars, men det märks tydligt att de inte mår bra. Det gör ont i hela mig! Själv kom jag hem 19.45 igår och fick först då krama och gosa med dem en kort stund innan det var dax för sängen. Idag gick det bättre. Oliver ska följa med en kompis hem efter skolan så han var på bätte humör. Melvin var inte ledsen men han får som sagt ytterligare en lång dag då Jonas hämtar sent och jag kommer hem 19.45 Snacka om att det ska bli skönt med mitt nya jobb där jag jobbar 08.30-15 varje dag. 


   Håller på att fylla i en massa papper som ska skickas till Agria djurförsäkring, inget roligt jobb. Vi får ju, som det ser ut, alla pengar tillbaka för både vad vi köpt Roxy för och kostnaden för behandlingen på djursjukhuset (sammanlagt 10 000 kr!!). Tur att det finns försäkringar! Detta gör ju att vi kan skaffa en ny katt till vår familj igen. Längtar så tills vi har katt igen. Det är så mysigt och vi saknar Roxy så. Har inte haft ork ens att städa bort kattlådorna än. Får ta tag i det imorgon när jag är ledig. Vill dock inte göra det så barnen ser så de blir ledsna igen. Hoppas vi snart får en bild på vår nya katt (som förmodligen kommer att heta Zimba). Uppfödaren ska ta en bild i helgen på honom och då får ni också se honom.

Av Sylvia - 8 november 2010 20:34

   Idag var det kallt och det kändes som den vintermånad vi är i. Fram med vinterkängorna till barnen och overallen till Melvin. Det lär antagligen dröja tills första snön lägger sig innan Oliver tar på sig några täckbyxor. Kan inte fatta att det är mindre än sju veckor kvar till jul. För första gången känner jag inte ens för att fira jul. De senaste årens logistik för att överhuvudtaget få ihop julen, allt från att hinna med julpyntandet, lussebaket, insamlandet av julklappslistorna, julklappsinköpen till julmaten, har gjort att jag tappat myskänslan. Det handlar egentligen om fyra dagar då tanken är att man ska varva ner och mysa med nära och kära. Men istället är man helt slut för allt man ska hinna göra inför dessa dagarna. Oftast blir det inte heller någon ledig tid över till att bara gå och mysa i pyjamas och kolla in någon eftermiddagsmatiné på TV. Den senaste tidens tråkigheter har inte förbättrat min känsla inför julen heller kan jag säga. På min önskelista står det: BORTREST ÖVER JULEN!


   Igår somnade barnen utan att gråta sig till sömns! Det berodde helt och hållet på att vi avslutade gårdagen med ett besök hos Roxy's pappas uppfödare. Vi fick gosa och mysa med hennes vuxna katter, som var hur många till antal som helst! Oliver hittade en brunmaskad herre som gick med på att ligga i Olivers famn en stund. Som Oliver trivdes. Han frågade uppfödaren (Lena) om han fick sova över...och han menade det verkligen. Efter en stunds mys med katterna fick vi träffa kattungarna. En brunmaskad jättesöt kille 9 veckor gammal och en blåmaskad kille 7 veckor gammal. Ojoj...så små de är, den minsta rymdes i Jonas hand! Vi bestämde oss för den blåmaskade killen och om fem (låånga) veckor får vi hämta hem honom. Det var inte lätt att få Oliver och Melvin med oss hem kan jag säga. Det första Oliver frågade imorse var "när ska vi hämta vår nya katt"? Men nu ikväll var han ledsen igen. Han sa att han varit ledsen i skolan och att han inte kunnat lyssna på fröken för att han bara tänkte på Roxy. Det kommer att vara jobbigt länge till för oss, men det är en tröst att veta att vi har en underbart söt kattunge som är vår. Lagom till lucia är han redo att lämna sin mamma. Vi fick själv bestämma vad han ska heta och namnförslagen är många, det svåra verkar vara att vi ska tycka samma. Zimba...är hetast för stunden. Men även Dumle, Fortune (som i "lycka" och likt Fortuna) med smeknamnet "Foffe", Nisse, Buddy och Gubben är med och slåss om våra röster.


   Det är sista veckan för mig på jobb! Förra veckan blev jag fotograferad för att läggas in på hemsidan. Vilken pärs det var då!!! Vet inte om jag blev nöjd med bilden precis men nu är det gjort iallafall. På tal om bild.....såg ni mannen min i sportbilagan idag i HD!! Var allt lite stolt för det blev en himla fin bild tycker jag. Barnen tyckte också det var kul att få se pappa gratulera HIF i tidningen.

Av Sylvia - 7 november 2010 14:50

   Precis som jag misstänkte hade vi problem i fredags med att få barnen att komma till ro. Oliver fick sova nere hos mig och somnade tillsist efter att vi pratat och pratat. Melvin var superledsen och kastade undan sina gosedjur från sängen för ingen av dem kunde ersätta Roxy denna kväll. Fy vilken dag alltså!


   Igår blev det kalas ändå för Jonas. Vi var alla nerstämda och förberedelserna inför kalaset gick i slowmotion. Barnen som annars brukar vara uppspelta och fråga när gästerna ska komma var bara rastlösa och ledsna. Oliver framförallt har tagit detta jättehårt och vi fick inte ens i honom någon lunch. Bästa kompisen Tim kom över men inte heller detta fick honom på bättre humör. Gästerna kom klockan fyra och då stängde en ledsen Oliver in sig på rummet och det tog en timme och en massa övertalningsförsök från både oss och farmor innan vi fick ut honom. Kvällen blev ändå lyckad. Oliver och Melvin lekte med kusinerna och maten blev kanon. Vi hade beställt varmrökt lax från Lasses Rökeri med tillhörande sås och det var hur gott som helst. Fint upplagt på fat med ärtor, majs, sparris m m. Det var bara för oss att koka potatis. Vi hade även beställt små söta hjärtformade laxsnittar till förrätt. Kan varmt rekomenderas.


    Även igårkväll när gästerna åkt hem blev det svårt att få barnen att somna. Melvin var återigen jätteledsen. Vi har pratat om att skaffa en ny katt! Frågan kom faktiskt upp redan i fredags. Både barnen och Jonas vill att vi så fort som möjligt skaffar en ny kattunge. Inte för att det tar bort smärtan och saknaden av Roxy, men det kan helt klart förmildra den något. Jag är mest rädd för att ingen katt kan bli lika kelig och go som Roxy. Roxy's underbara uppfödare Lotta har hjälpt oss ta reda på var det finns en ny kull på gång. Det visade sig att Roxy's pappas uppfödare har kattungar. En liten brunmaskad pojke (leveransklar i slutet av november) och en blåmaskad så som Roxy (leveransklar närmare jul). Vi ska dit i eftermiddag och titta. Barnen tycker det känns lite lättare idag när de fick reda på att vi ska åka och titta och de längtar efter att få hålla och gosa med dem. Det är riktigt hemskt att se hur dåligt Oliver mår av vad som hänt. Vi saknar Roxy så mycket att det inte går att förklara med ord. Kanske förstår ni, ni som känner Jonas och vet att han inte var den som så gärna ville ha katt från första början. När till och med han kommer och kramar om mig och säger att han tycker det är hemskt och tungt, då förstår ni hur stort tomrum lillgubben lämnat hos oss. Nu hoppas vi att vi kan hitta en liten ny kille som så småningom kan få oss på gott humör igen.


    Tusen tack för alla kommentarer här och på FB! Det värmer att veta att man  

har vänner runt omkring sig som tänker på oss. Puss och kram till er från oss!

                                                  
          

    

Av Sylvia - 5 november 2010 18:12

   När allt såg ut att ordna sig till det bästa igen kom nästa bakslag. Vår älskade lille Roxy har fått somna in idag efter att väldigt hastigt blivit akut sjuk igår. Han repade sig snabbt från kastreringen i tisdags men redan igår eftermiddag märkte vi att allt inte stod rätt till med honom. Han verkade slö och ville varken äta eller dricka. Tidigt imorse kom Jonas in och väckte mig med en medtagen Roxy i famnen. Vi ringde genast till djursjukhuset och beskrev hur han mådde och att andningen var ansträngd. Det var bara att komma dit med honom omgående. Det visade sig snabbt att han hade ett medfött hjärtfel och att det bara fanns en utväg....att låta honom få somna in. Jag behöver nog inte beskriva hur vi mått idag. Vi har gråtit floder och barnen är helt ifrån sig. En väldigt, väldigt tung dag och jag undrar hur vi ska få barnen att komma till ro ikväll. Allt gick så snabbt och vi hann aldrig säga farväl. Roxy mådde så dåligt att det inte ens fanns tid för mig att ordna så att jag kunde vara hos honom när han somnade in. Personalen på djursjukhuset är fantastiska och lovade ge honom en bamsekram från oss. Vetrinären ringde sedan och sa att Roxy hade somnat in snabbt och lugnt eftersom han inte hade mycket ork kvar och nu slipper han lida. Underbara lille Roxy.......Vi saknar dig så innerligt mycket och jag trodde inte att det skulle bli såhär när vi hämtade hem dig för fem månader och en dag sedan. Du var helt fantastisk och en snällare och tillgivnare katt har jag svårt att föreställa mig att vi lyckas få igen. Du var helt enkelt bäst! Till och med Jonas var märkbart tagen och ledsen. Det var Jonas som körde i ilfart med Roxy i morse och fick hålla syrgasmasken runt hans lilla nos när de röntgade honom. Det är så tomt nu. Alla kattleksakerna ligger här, kattställningen och kattlådan står kvar. 


   Oliver är iväg på bästa kompisens halloweenkalas.....men var väldigt tveksam till att gå. Han hade lite katthår på sin svarta skelettdräkt när han skulle byta om och när han såg det sa han "låt det vara kvar mamma...för då är Roxy kvar hos mig lite grann". Vi har kommit fram till att ta hem askan av lille Roxy och strö ut det under vår vita syren. Oliver har spara lite mat och favoritmusen i en påse som han ska gräva ner till Roxy ifall han blir hungrig...! Funderingarna och frågorna har varit många och jag har vänt ut och in på mig idag för att försöka trösta och förklara på bästa sätt. Jag är helt slut nu! Imorgon ska vi ha kalas för Jonas som fyller 40.......och hur kul känns det nu. Jonas ville först ställa in men vad hjälper det? Barnen behöver ha lite kul och få leka med kusinerna så vi kom fram till att det var bäst för barnen att ha kalas iallfall...men ärligt talat vet jag inte hur jag ska orka. Jag har inte mått bra på länge nu och så nu detta.


   Sov söt Roxy. Jag kommer att sakna dig ikväll när jag lägger mig och du inte hoppar upp och lägger dig tillrätta mellan min och Jonas huvudkudde. Hoppas du hittar något mjukt och skönt att ligga på i "katthimlen" där vi tror att du är nu och leker med en massa kompisar och äter skinka och leverpastej. Älskar dig! 

Av Sylvia - 2 november 2010 20:20

    ......nyslingad! Sååå skönt det är att vara nyfriserad.


   Idag har jag varit ledig med barnen och hade tänkt mig lite sovmorgon. Vi hade därför planerat att Jonas skulle få köra Roxy till vetrinären. Han skulle skrivas in redan klockan åtta inför kastreringen. Nu visade sig att Oliver tyckte det räckte med att sova till 06.30 och Melvin vaknade 07.20 så det blev ingen lång sovmorgon precis. Medan vi gick och väntade på att Roxy skulle komma hem igen passade vi på att baka den första kakan av tre till Jonas kalas i helgen. Barnen hann göra egna små pizzor till lunch precis lagom tills Roxy kom hem, hallt och groggy. Stackars, stackars liten. Hoppas han piggnar till snabbt. 


   Denna regniga eftermiddag har jag suttit och haft det skönt hos min underbara frisörska medan barnen har praktiserat på banken. De hade klart inte bara fått "jobba" (kopierat händer i kopieringsmaskinen m.m.) utan de hade tagit en mysig fika på Fahlmans med pappsen och gått en runda inom BR också minsann. Jag hämtade killarna nyslingad och fin vid 17.15 körde hem och fixade Tacos. Roxy hade mest sovit och verkade yrvaken när vi kom hem. Förutom att han kräkt lite verkar han gå bättre och ser lite piggare ut nu ikväll. Jonas kom hem vid sjutiden eftersom han tagit på sig en extra stängning denna veckan. 


   Imorgon nalkas det fotografering med stort F! Fick mail från min blivande chef i förra veckan om att jag skulle bli fotograferad till deras (snart "våran") hemsida valfri dag denna veckan. Att bli fotograferad tillhör då INTE min favoritsysselsättning eftersom jag aldrig tycker jag blir bra. Men med nya slingor i håret och lite nya kläder och stövlar (även om stövlarna inte kommer med på bild så står jag snyggare!!). För att inte tala om mitt nyinköpta puder från förra veckan, så jag hoppas på det bästa. Håll tummarna! 

Efter fotograferingen är det jobb som gäller fram till 19.00 Sista jobbedagen denna veckan för sen är det höstlovsledigt för hela slanten och 40-årsfirande av gubben min.

                            

                                                 Stackars liten!     

Presentation


Så kul att just Du tittar in här hos mig! Här kan du läsa om mig, mina älskade pojkar och allt som händer i vår lilla familj. Ett och ett annat inlägg lär handla om inredning då detta ligger mig varmt om hjärtat. Håll tillgodo...

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

F R Å G E S T U N D

1 besvarad fråga

Skapa flashcards