Sylvia

Alla inlägg under januari 2010

Av Sylvia - 5 januari 2010 19:13

   Så var de första arbetsdagarna gjorda och nu känns det skönt att vara ledig igen! Jonas och barnen har ju fortfarande ledigt och igår hade Melvin tjejbesök för första gången (förutom när det varit barnkalas). Vi fick äntligen tag på Cassandra från hans dagis och hon ville gärna komma hit och leka några timmar. Jonas berättade att de först satt ett bra tag i tv-soffan nära, nära och tittade på en film innan de sedan sprang upp och lekte. Melvin och Cassandra är kära! De har de båda berättat för oss. Underbart söta, eller hur?


  


   Oliver följde med Sebastian och hans föräldrar till IH och bowlade vilket han tyckte var jättekul, men....så var oturen framme! Innan de ens kommit igång med bowlingen klämde Oliver sig illa pga bowlingklotet och det resulterade i ett bulltande och svullet lillfinger och en lilablå lillfingernagel. Tårarna hade sprutat och hela kvällen dunkade det i hans lilla finger så till sist blev det lite iprén och ett skyddande bandage! Snacka om otur.


   Jag har redan som liten alltid tjatat om att få ha en hund, och nu har jag fått det på huvudet igen. Älskar ju att vara ute och promenera och hade tyckt det varit underbart att få sällskap av en hund. Omgivningarna här är ju fantastiska, som gjorda för långa promenader. Har sökt på nätet i veckor och läst på om olika raser med allt vad det innebär. Pälsvård, lynne m m, listan kan göras lång och det finns verkligen olika saker man ska tänka på innan man väljer ras. Har nu fastnat för denna ras - Lagotto Romangnolo (vattenhund eller tryffelhund) den härstammar från Italien, provinsen Romagna och har från början varit framavlad till andjakt och älskar vatten. Perfekt när vi bor så nära vattnet! Den är en snäll och lättlärd hund och perfekt familjehund. Kräver lite pälsvård men inte jättemycket. Vill ha.......men ett STORT problem är ju att man arbetar och att hunden helst inte ska vara hemma själv för långa stunder. Måste klura ut en lösning....! Har redan en idé, att se till att mina föräldrar flyttar till Rydebäck! Enkelt eller hur? Pappa är pensionär och älskar att promenera och är världens djurvänn! Alltså, nästa projekt är att övertala mina föräldrar att flytta hit.


                             


Av Sylvia - 3 januari 2010 11:01

   Nu är allt firande nästan över! Det har verkligen varit full rulle sedan nyårsafton. Vi hade det supertrevligt hemma hos Lotta och Stefan tillsammans med Ola och Carina och alla barnen, totalt var vi 12 stycken. Barnen var jätteduktiga och kvällen gick alldeles för snabbt. Vi träffades inne hos Ola och Carina en timme före vi skulle gå in till Lotta och Stefan bara för att prata lite semesterresa. Det blir Cypern och det lutar åt att vi bokar två veckor i värmen. Ska ringa och kolla lite detaljer imorgon och boka. Klockan 18 var det dax att börja nyårsfirandet! Carina ansvarade för förrätten som bestod av mini-crustader med olika fyllningar, Lotta hade gjort huvudrätten och det blev kyckling i god sås med knaperstekt bacon ris och sallad. Jag hade fixat efterrätten och det blev crêps med nutellafyllning, jordgubbssås, färsk frukt, grädde och kvällen till ära hade jag med hjälp av smält blockchoklad skrivit 2010 som små dekorerationer till varje tallrik.

  

   All mat var supergod och jag måste säga att det är en jättebra lösning att dela upp maten på detta vis eftersom ingen behöver stressa ihjäl sig och det blir roligare att verkligen anstränga sig att göra något kul av den rätt man fått ansvar för. Efter tolvslaget stannade vi en stund till men vid halv två var det dax att köra hem. Vi sov till halv elva nyårsdagen.......sååå skönt, det behövde vi alla. Slappade hela dagen fram till det var dax att åka hem till familjen Thorsson som ville bjuda på mat denna kväll. Återigen jättegod mat och lyxefterrätt och trevligt sällskap. Barnen lekte fint trots att de var dagen efter! Nu ser vi inte Anders, Ingrid, Hugo och Axel förrän till sommaren, då de antagligen kommer hem från Shanghai för gott.


   Fick ännu en sovmorgon igår då vi återigen satt och åt frukost när det egentligen borde vara lunch! Mycket mer hann vi inte med förrän det var dax att byta om och denna gång köra till Svalöv till farmor och farfar för att äta kalkon. Jisses vad man åt! Sen fick vi underbart goda sagogryn med vispgrädde och frukt till efterrätt, kaffe och kakor lite senare och givetvis godis..............GI?????????

Ja, nu är det iallafall nästan slut på allt firande. Ska jobba imorgon, vilket känns lite tungt just nu när man varit ledig sedan lillejulafton. Ska dock bara jobba måndag och tisdag, ledig onsdag och torsdag, jobba fredag, ledig helgen så det blir liksom en mjukstart skönt nog. På onsdag är det kusinkalas och då blir det onyttigheter igen men annars kommer jag återgå till GI igen! Har ju kört detta sedan april förra året så varför bryta något som fungerar.

Presentation


Så kul att just Du tittar in här hos mig! Här kan du läsa om mig, mina älskade pojkar och allt som händer i vår lilla familj. Ett och ett annat inlägg lär handla om inredning då detta ligger mig varmt om hjärtat. Håll tillgodo...

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

F R Å G E S T U N D

1 besvarad fråga

Skapa flashcards