Sylvia

Alla inlägg under december 2009

Av Sylvia - 6 december 2009 19:58

   Idag har det varit en dag i trötthetens tecken. Det blev en trevlig kväll igår på Wallmans, fullt ös från början och publiken var mer på G än förra gången jag var där. Mycket dans och dricka, allt från julöl till goda drinkar och champange. Några av oss fortsatte till Mollbergs nya ställe och klockan blev två innan det blev dax att ta bussen hem och krypa ner i min säng, helt ensam i huset. Tur att jag var så trött att jag inte ens orkade bry mig på att vara mörkrädd! Idag har jag så klart varit väldigt trött och helt yr....vill inte tänka på vad det berodde på! Tog det väldigt lugnt hela dagen och barnen kom vid tre tillsammans med farmor och farfar som stannade på lite kaffe och muffins. Barnen berättade om hur kul de hade haft det i skogen kring Odensjön (vid Röstånga). De hade först fått vara med och fixa matsäcken, bre mackor och välja pålägg. Sen hade de byggt en jättefin koja i skogen i flera timmar och plockat fin mossa, både till mig och farmor. Härligt att vara ute så i naturen, mina killar älskar sådana aktiviteter och turligt nog har de en farmor och farfar som gärna hittar på en massa.


   Barnen har varit lugna och duktiga hela eftermiddagen (tack och lov!). Tänkte först hur jag överhuvudtaget skulle orka fixa middag till oss, men eftersom de satt och lekte så fint körde jag på med vad jag planerat tidigare i veckan, nämligen köttfärsjärpar i grönpepparsås. Vi åt, rymde upp, duschade och tittade på julkalendern och nu sover mina underbara killar. Tror inte det tog 5 minuter förrän de snarkade! Nu ska jag hänga upp killarnas ytterkläder som jag tvättat, kan säga att det syntes att de varit och härjat i skogen. Men det är så det ska vara, så det gör jag gärna. Tror att det blir en stund i soffan innan jag somnar mig själv. Jonas sitter på flygplatsen nu och vid midnatt (svensk tid) ska han komma hem. Så är vi snart samlade hela familjen igen efter en bra helg där alla har fått roa sig kungligt på varsitt håll. Ska dock bli härligt att få vara alla samlade igen. Glad 2:a advent önskar jag er.

Av Sylvia - 5 december 2009 14:47

   Så var det lördag och barnen är lämnade hos farmor och farfar i tryggt förvar. Själv tog jag mig en runda till Väla men trots att jag bara kom dit en timme efter öppning så var det smockfyllt på parkeringen. Usch, jag tycker inte om Väla såhär års, får nästan lite panik när det är så mycket folk. Gick så snabbt jag kunde igenom de butiker jag tänkte kunde ha några julklappar till mig. Hittade två fina på Spirit! Tänkte att Toy's r us skulle gå lättare, men så fel man kan ha. Det fanns inte ens några lediga kundvagnar! Eftersom det var stora förpackningar jag skulle ha (Lego och Playmobil) tog jag det först, betalade och lämnade i bilen, sen in en runda till! 


   Äntligen är jag nu hemma och har stillat min hunger med skink- och pastasallad med vitlökssås och grönsallad, hör och häpnad till detta ett glas rosé! Nu sitter jag här och bloggar och sippar på mitt rosévin, tänkte ta en snabb vända med dammsugaren och sen blir det till att ta en dusch och börja göra vid mig i lugn och ro, underbart! Har köpt ny foundation (lätt road man é) och med musik på högsta volym ska jag nog komma i form för kvällen! Ikväll är det alltså Wallmans som gäller med jobbet och det ska verkligen bli kul. Har också hört av min käre man som nu befinner sig i Manchester, och det lider då verkligen ingen nöd på honom heller. Han bor på ett jättefint hotell med underbar frukostbuffé. Igår hade han fått rundvandring på Old Trafford och idag är det Manchester United mot ? ( så kunnig är jag) på Manchester City arena. Men innan dess skulle de se ytterligare en match på någon pub...så som sagt vi njuter båda men på olika sätt. Ska dock bli skönt att få hem honom igen ;0) sent imorgon.

Av Sylvia - 4 december 2009 20:05

   Som alltid känns det som bäst när man har något härligt framför sig, som i detta fall en ledig och skön helg. Jonas åkte till Manchester i England, en resa han vunnit pga sitt fotbollsintresse och kunskaper om den engelska fotbollen. Av ungefär 6000 deltagare i en tävling på nätet kom han tvåa, inte illa. Tävlingen går ut på att välja vilka spelare som kommer att göra flest mål/assist m m under de riktiga matcherna som spelas på helgerna i engelska ligan. Det gäller att hålla sig uppdaterad om vilka spelare som är bäst för tillfället och om någon är skadad osv. Som ni säkert förstår tar det en del tid i anspråk och matcherna följs slaviskt via text-tv, hemma eller via mobilen där vi råkar befinna oss när matcherna spelas. Kan säga att jag inte alltid gillar läget!! Men, nu är han ju duktig på detta och det har resulterat sig i denna resa och visst är jag glad för hans skull. Givetvis visade det sig att det krockade med min julfest med jobb, men som tur är kunde farmor och farfar rycka ut och tar barnen i helgen. Imorgon lämnar jag mina killar i Svalöv för att sedan ge mig ut på en liten julklappsrunda och sedan ska jag hem och göra vid mig i lugn och ro (hoppas jag) innan det är dax att bege sig till stan. Ska träffas på jobb och ta en liten fördrink och sedan blir det Wallmans för hela slanten.


   Nu sitter jag här och väntar på att killarna ska somna så jag kan gå ner och se idol, som jag "stoppat"! Vi har haft mysfredag med busmiddag (pannkakor), godis och julkalendern. Har packat lite till barnen till imorgon och gjort önskelista tillsammans med dem, nu återstår att se om jag hinner det jag tänkt imorgon. Ibland har man ju tendens till att tro att man ska hinna med så mycket mer än tiden räcker till. Känns det igen?

Av Sylvia - 1 december 2009 20:19

                   


   Oliver vaknade tidigt och ville öppna sin Lego-julkalender och chokladkalender direkt. Det har varit nedräkning sedan i lördags då de fick sina kalendrar. Bakom första luckan i Lego-kalendern döljde det sig en piratgubbe som man skulle bygga. Man kunde också klippa ut baksidan på kalendern som föreställer en öde ö, en pirat ö så där ska vi nu samla de olika figurerna som döljer sig i luckorna ända fram till julafton. När det var dax att väcka lillebror och det var hans tur att öppna var ivern lika stor hos honom. En liten diskussion uppstod dock ang chokladkalendern eftersom chokladen var så pass god att Melvin gärna ville öppna några luckor till, direkt. Men jag lyckades avstyra detta utan något större utbrott.


   Dagen har väl annars gått skapligt. Högarna av fakturor och prissättande av nya varor låg ju snällt och väntade igår när jag jobbade första dagen efter min lilla sjukfrånvaro. Det var bara att fortsätta med detta idag och jag fick undan en hel del. Är fortfarande väldigt trött men det känns ändå som om det börjar gå åt rätt håll. Denna veckan lär inte jag och Jonas nöta på varandra! Jag stängde butiken igår och kom hem åtta, idag har Jonas kvällsmöte, imorgon stänger jag igen, på torsdag har Jonas sin kvällsstängning och på fredag direkt på morgonen åker han till England och är borta till söndagkväll/natt. Ska själv på Wallmans med jobb i helgen och Oliver och Melvin ska busa med farmor och farfar.


   Näpp..nu har jag inte tid med detta längre. Barnen har somnat så nu ska jag gå ner och fortsätta stryka innan det blir nattning av mig själv!

Presentation


Så kul att just Du tittar in här hos mig! Här kan du läsa om mig, mina älskade pojkar och allt som händer i vår lilla familj. Ett och ett annat inlägg lär handla om inredning då detta ligger mig varmt om hjärtat. Håll tillgodo...

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

F R Å G E S T U N D

1 besvarad fråga

Ovido - Quiz & Flashcards