Sylvia

Alla inlägg under juli 2009

Av Sylvia - 6 juli 2009 20:22

  Klockan 08,00 kom granitskivan på plats idag och det gick smidigt och bra. På en timme så var det klart! På väg till jobb ringde vi vår glaskille som då genast begav sig till huset för att sätta dit vår färgade glasskiva som vi valt istället för att byta ut det kakel som redan satt där, och det gjorde han på sin semester. Tusen tack för detta. Tyckte det var lite nytt och roligt med färgat glas än kakel och så slipper man alla fogar! Sen får vi se hur lätt det är att hålla rent!


  Direkt när Jonas kommit hem och vi ätit körde vi till huset för att kolla in köket. Allt kändes bra, men helhetskänslan uteblir sålänge alla vitvarorna inte är på plats och allt täckpapper som ligger överallt för att skydda mot målarstänk är kvar. Men det kommer att bli bra!


  Har packat lite till men nu börjar det bli svårt. Jag kan ju inte packa ner allt sålänge vi ska bo och leva i huset några dagar till. Lite köksgrejor måste vi ju använda och även om vi packat mycket av barnens saker får ju lite stå kvar, samma sak med toalettsaker och handdukar. Vill bara komma igång nu med flytten...... Nedan lite bilder från idag! Det är Melvin som ska ha det röda rummet med Jack Sparrow tapet som fondvägg.

Av Sylvia - 4 juli 2009 21:01

  Sjuka barn är aldrig kul och speciellt inte nu mitt i flyttröran och med 30 graders värme i skuggan! Melvin sov oroligt inatt och kändes lite varm men på morgonen kändes han inte varm och var ganska ok så vi begav oss iväg på en massa uppdrag som vi var tvugna att fixa idag. Oliver lämnade vi hos kompisen Hugo som är hemma på sommarlov från sin skola i Shanghai. Vi hade två färger att peka ut i måleriaffären. En skrinda blev inköpt för det lär ju behövas nu när man ska gå till stranden. Vi såg ut en TV till grabbarna som de ska ha på ovanvåningen, och så köpte vi en stor solparasoll till altanen. En snabbis inom IKEA för ett inköp av en bokhylla till Olivers rum, vid det här laget märkte vi på Melvin att allt inte stod rätt till så vi begav oss hem. Han fick snabbt hög feber och däckade i soffan och sov ett bra tag. All vaken tid resten av dagen satt han som klistrad, och då menar jag klistrad, i mitt knä. Både han och jag fullständigt badade i svett, stackars lille kille, inte kul att ha så hög feber i denna värme. Visste inte riktigt var vi skulle sitta eftersom det var lika varmt inne som ute. Nu framåt kvällen piggnade han till så vi gick en liten runda med honom i skrindan för att komma ut lite. Febern har gått ner så jag hoppas natten blir bra.


Jonas fick köra på själv idag och röjde i förrådet, själv blev det inte många lådor packade. Hoppas på en bättre morgondag för Melvins skull och för att jag ska få fixat lite till. Tiden går snabbt nu till flyttdagen.

Av Sylvia - 2 juli 2009 21:08

Här är köket före vårt ingrepp!


  Idag har "jobbar-fixarna" påbörjat sitt jobb. Jonas, med sin pappa och bror, Ola och Werne & Co har alla haft att göra idag. Bänkskivan är bortmonterad och dörren till vårt sovrum flyttad, vilket inte visade sig vara helt enkelt eftersom vi missat (=hade ingen aning) att en dosa till värmeslingorna i golvet i vårt sovrum satt där vi ville ha dörren. Jaja, men problem är till för att lösas och har man riktiga "jobbar-fixare" omkring sig så löste det ju sig till sist som tur var. Målningen är också i full gång. På måndag kommer vår granitskiva på plats. Fortsättning följer!


(Ordet "jobbar-fixare" är Melvins ord för byggare, snickare, målare m m.)

Av Sylvia - 1 juli 2009 20:37

  Så blev det då äntligen den 1:a juli och vi fick tillträde till vårt hus. Vi hämtade barnen på fritids/dagis och körde direkt ut till Rydebäck. Det kändes så bra som jag hade hoppats på. Grannen (Albins mamma) såg när vi körde upp på vår uppfart och kom ut och hälsade oss välkomna. Sen gick vi husesyn, barnen rusade upp och tittade på sina blivande rum och det märktes tydligt att de var glada. Oliver började direkt planera var han skulle ha sina möbler och leksaker. Jag och Melvin gick bort till lekplatsen och gungade en stund, sen fick Oliver syn på Albin och alla tre försvann in till honom. Ytterligare en granne kom och pratade och önskade oss välkomna. Jag och Jonas gick bara runt i huset och kollade och passade på att mäta lite. Imorgon sätter arbetet igång och nu hoppas jag att allt flyter på för jag bara LÄNGTAR tills jag kan få in alla nya möbler och få fint. Det här känns bara så bra!



Presentation


Så kul att just Du tittar in här hos mig! Här kan du läsa om mig, mina älskade pojkar och allt som händer i vår lilla familj. Ett och ett annat inlägg lär handla om inredning då detta ligger mig varmt om hjärtat. Håll tillgodo...

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

F R Å G E S T U N D

1 besvarad fråga

Ovido - Quiz & Flashcards